Hos oss får du stöd i din rehabilitering
Du är välkommen att kontakta oss för rehabilitering om du har en sjukdom, skada eller andra besvär som påverkar din förmåga att fungera i vardagen. Rehabilitering handlar om att ge dig rätt stöd för att återfå eller bibehålla din fysiska, psykiska, sociala och existentiella förmåga.
Målet är att du ska kunna leva ett så självständigt liv som möjligt och...
Hos oss får du stöd i din rehabilitering
Målet är att du ska kunna leva ett så självständigt liv som möjligt och vara delaktig i samhället.
Vi ser till hela dig – inte bara en enskild diagnos. Vi samarbetar med olika yrkesgrupper inom hälso- och sjukvården för att du ska få ett så bra stöd som möjligt. Vårt arbete bygger på vetenskap och beprövad erfarenhet. Vi deltar också aktivt i det nationella arbetet med riktlinjer och kvalitetsutveckling inom vården.
Du kan möta oss digitalt via telefon, videosamtal eller genom fysiskt besök. Till oss kommer du som behöver rehabilitering efter neurologisk sjukdom, förvärvad hjärnskada eller ryggmärgsskada. Tillsammans går vi igenom dina behov, förutsättningar och önskemål av rehabilitering och sätter upp mål i din rehabiliteringsplan. Vi samordnar och planerar insatserna för att på ett så effektivt sätt som möjligt hjälpa dig med din rehabilitering. Ibland bedömer vi att andra rehabiliteringsalternativ än vårt team är mer lämpliga för dig och då hjälper vi dig med kontakten dit.
Målet är att din vardag ska bli lite lättare genom ökad kunskap och att du ska kunna förbättra dina nedsatta funktioner. Vi möter dig i hemmet/boendet, i öppenvården eller i slutenvården utifrån vad som passar just dig och dina behov och förutsättningar. Vi kan hjälpa dig med samordning och samverkan med kommun, primärvård, öppenvård och slutenvård samt underlätta för dig vid övergång från sjukhus till hemmiljö. När du kontaktar oss görs en första bedömning och vi ser över dina behov av ett samlat rehabteam.