Till oss kommer du som har akuta gynekologiska besvär och du som är gravid fram till vecka 22 och har akuta graviditetsrelaterade besvär.
Till oss kommer även du som har utsatts för våldtäkt eller sexuellt övergrepp. Vi undersöker, tar prover och säkrar även spår.
Om du har gynekologiska besvär och är i graviditetsvecka 22 eller senare, ringer du vårt mottagningsnummer för vidare hänvisning. Har du frågor kring sexuellt överförbara sjukdomar hänvisar vi dig till Hudmottagningen i Lund.
På Gynekologimottagning akut Lund får många patienter ett varmt och professionellt mottagande. Vänlig personal och omtänksam hantering av akuta graviditetskomplikationer lyfts fram av flera. Däremot klagar många på långa väntetider och några nämner problem med bemötandet samt strul med bokningar. Trots vissa negativa upplevelser anser flera att personalen är kunnig och verksamheten är en trygg plats för akut vård.