primary care

Aktuell information

-Bälinge vårdcentral och Björklinge distriktssköterskemottagning har sommarstängt 30 juni till 8 augusti. Välkomna att vända er till Svartbäckens vårdcentral, telefon 018-611 74 10 vid behov. -Provtagningen har ändrade öppettider 7 juli till 15 aug. kl 8-12, 13-14

Vi är en stor vårdcentral med bra öppettider centralt i Uppsala. Här finns bland annat annat distriktsläkare, distriktssköterska, barnmorska, sjukgymnast, dietist, psykolog och kurator. I ett videobesök ses vi i din telefon eller surfplatta. När vårdpersonal bedömer att videobesök passar, får du en bokad tid i appen Min hälsa. Med våra e-tjänster kan du bland annat förnya recept, avboka tid eller kontakta oss. Tillsammans med dig tar vi hand om din hälsa. Verksamhetschef Rebecka Larsköld

Informationen uppdaterades 13:52 - 12 jun, 2025

Här kan du se omdömen som Svartbäckens vårdcentral har fått i Nationella Patientenkäten.

Drop-in-tider

Endast provtagning

Allmänmedicin, Psykologverksamhet, vuxna, Sjukgymnastik/Fysioterapi, Kuratorsverksamhet, Dietistverksamhet, Läkarverksamhet, särskilt boende, Distriktssköterskeverksamhet, Hypertonimottagning, primärvård, Astma- och KOL-mottagning, primärvård, Vårdcentral (BT), Inkontinensmottagning, primärvård, Diabetesmottagning, primärvård, Livsstilsmottagning, primärvård, Äldrevårdsmottagning, primärvård, Tobaksavvänjning, primärvård, Provtagningsverksamhet, öppen vård, Vaccination mot covid-19

Svartbäckens vårdcentral i Uppsala är uppskattad för dess snabba tillgång till tider och vänliga bemötande. Många patienter känner sig trygga med personalen och vården upplevs som professionell. Centralt läge i Uppsala är också ett plus. Dock upplever flera svårigheter med att komma i kontakt med vårdcentralen och drabbas av långa väntetider för samtal. En del patienter har också upplevt otrevligt bemötande och inkonsekvent hantering av medicinering.
Snabb tillgång till tid
Centralt läge
Otrevlig bemötande ibland
Inkonsekvent medicinhantering
akutvård, allmänmedicin, barnmorskemottagning
*Sammanfattat från Google (31).

2.8
2.5
Tomas L.
7 feb, 2025
Barnavårdcentralen är jättebra. Läkarna är dock otrevliga och man har behövt kämpa för att få dom att göra mer än att bara lyssna på hjärta/lungor. Om du kommer in med utmattningssyndrom så skulle jag välja en annan vårdcentral, de är helt oförstående och tycker att man ska "kämpa på ändå".
suzanne f.
15 apr, 2024
Jag är mycket nöjd, mycket gott bemötande av Annéli Hoff, även nöjd med besök hos ssk Linnea och arbetsterapeut Elisabeth.