Arvidsjaurs hälsocentral logo

Arvidsjaurs hälsocentral

Arvidsjaurs Hälsocentral är en glesbygdshälsocentral där vi arbetar i tvärprofessionella team. I teamen jobbar vi för kontinuitet och för att du som patient ska få träffa den personal som känner dig och din historia. Alla som är listade på Arvidsjaurs Hälsocentral har en patientansvarig läkare, PAL, och du tillhör det team där din läkare ingår: Team GUL: Roger Konradsson, Nadja Johansson Team...
Arvidsjaurs hälsocentral

Telefonnummer: 0960-575 02, tonval: #1 Psykisk ohälsa #2 Lab #3 Recept (receptförnyelser tar upp till fem arbetsdagar, längre under semestertider) #4 Tidsbokning/rådgivning (1 för gult team, 2 för grönt team eller 3 för blått team) #5 BVC #6 Barnmorska #7 Fysioterapi/Arbetsterapi Akuttelefonen vid Arvidsjaurs Hälsocentral är inte längre i bruk. Vi kommer fortsatt ta emot akuta patienter dygnet runt. Behöver du ett jourbesök utanför Hälsocentralens öppettider ringer du 1177 för sjukvårdsrådgivning och vid allvarlig eller livshotande sjukdom samt vid skada ring 112. Tillfälliga sommartider: Röntgen stängd vecka 29-32 Fotvården stängd vecka 28-30 BVC öppet tisdag-torsdag vecka 27-33 MVC öppet hela sommaren, förutom vecka 29 stängt Avbokning av besök Om du avbokar avtalad besökstid senare än 2 timmar (kl 15.00) innan stängningsdags dagen före bokad tid skickas räkning för besöket (frikort gäller inte). Detta gäller även kostnadsfria besök hos distriktssköterska, barnmorska, BVC-läkare.

Alla som är listade på Arvidsjaurs Hälsocentral har en patientansvarig läkare, PAL, och du tillhör det team där din läkare ingår: Team GUL: Roger Konradsson, Nadja Johansson Team GRÖN: Anders Lagerlöf, Per Stenlund och Ida Olofsson Team BLÅ: Sofia Åhman, David Westman och Helena Wallström Du ser vem din läkare är genom att logga in på 1177.se, Arvidsjaurs hälsocentral. Om du är folkbokförd i annat län kan du fortfarande lista dig på Arvidsjaurs hälsocentral men du kan tyvärr inte se din PAL på 1177. Vi har ett psykosocialt team för dig med psykisk ohälsa, även det tvärprofessionellt. På hälsocentralen finns även mödra- och barnhälsovård medicinsk fotvård samt röntgen. Vi har ett lab med en mobil servicepunkt, Vårdbussen, som åker ut till Glommersträsk och Moskosel varannan vecka.

Informationen uppdaterades 06:03 - 18 jun, 2025

Här kan du se omdömen som Arvidsjaurs hälsocentral har fått i Nationella Patientenkäten.

Besökstider

Vårdcentral (BT), Arbetsterapi, Kuratorsverksamhet, Sjukgymnastik/Fysioterapi, Barnhälsovård/BVC, Allmänmedicin, Distriktssköterskeverksamhet, Barnmorskemottagning, Akutverksamhet med basåtagande i primärvård, Medicinsk fotvård

Flera patienter på Arvidsjaurs hälsocentral lovordar klinikens omhändertagande och trevliga personal. Personalens kompetens och den tillgängliga vården uppskattas också av vissa. Det finns dock några områden för förbättring, såsom väntetider, varierande kontinuitet och informationsbrist. Vissa patienter har också upplevt problem med kommunikation mellan vårdgivare. Sammantaget är Arvidsjaurs hälsocentral lämplig för dem som letar efter pålitlig allmänvård och stöd vid psykisk ohälsa.
Bra omhändertagande
Tillgänglig vård
Hög kompetens
Lång väntetid
allmänvård, psykisk ohälsa
*Sammanfattat från Nationell patientenkät (76), Google (7) & Hitta (2).