Hälsocentralen Ripan logo

Hälsocentralen Ripan

För att komma i kontakt med oss kan du ring 063-663 10 00 (från och med vecka 26 till och med vecka 33 har vi telefontid mellan klockan 8.00 till 12.00) och är det svårt att komma fram kan du använda våra digitala tjänster via 1177 eller själv boka tid vid lättare besvär via vår direktmottagning via 1177 eller vår hemsida. När det gäller vaccinering mot covid-19 hänvisar vi till Folkets Hus vaccinationstider. Det generella rådet är att hålla sig hemma när man har förkylnings eller influensasymtom. Vid livshotande tillstånd ring alltid 112.

Välkommen till en modern hälsocentral mitt i Östersund. Till oss kan du vända dig om du har hälsoproblem som du önskar hjälp med. Vi har medarbetare med bred medicinsk kompetens för att kunna hjälpa dig på bästa sätt. Vid behov tar vi hjälp av specialister inom olika områden. Du kan hitta mer information på vår hemsida www.hcripan.se och via sociala medier om du söker på hälsocentralenripan. De som arbetar hos oss kan till exempel vara utbildade som: undersköterska, läkare med specialist utbildning, sjuksköterska med specialistutbildning, sjukgymnast/fysioterapeut, arbetsterapeut, medicinsk sekreterare och psykolog. För att komma i kontakt med oss kan du ringa till vår telefon eller via e-tjänster här på 1177. Via våra e-tjänster kan du bland annat boka tid själv, skriva meddelande med frågor till oss eller förnya recept. För dig som är över 80 år har vi ett direktspår som heter 80 + dit du kan ringa vid behov.

Informationen uppdaterades 11:33 - 13 jun, 2025

Här kan du se omdömen som Hälsocentralen Ripan har fått i Nationella Patientenkäten.

Torsdag - Fredag
Måndag - Tisdag
Psykosocial mott

Drop-in-tider

Provtagning

Vårdcentral (BT), Diabetesmottagning, primärvård, Provtagningsverksamhet, öppen vård, Allmänmedicin, Barnhälsovård/BVC, Psykologverksamhet, vuxna, Distriktssköterskeverksamhet, Barnmorskemottagning, Sjukgymnastik/Fysioterapi

Hälsocentralen Ripan i Östersund har fått uppskattning för den moderna anläggningen och det hjälpsamma bemötandet från personalen. Några patienter har dock uttryckt missnöje med bristande uppföljning och långa väntetider vid telefonkontakt. Dessutom upplevs det ibland som svårt att få träffa samma läkare vid varje besök, vilket kan försvåra kontinuiteten i vården. Totalt sett visar de flesta recensionerna på att personalen är trevlig och atmosfären god, men att det finns områden som kan förbättras.
Modern och välutrustad
Trevlig personal
Lång väntetid för telefontid
Brist på kontinuitet med läkare
Snabb service
Glömd journalföring
Oordning vid receptförnyelse
Primärvård
*Sammanfattat från Nationell patientenkät (77) & Google (7).

3.1
Anna L.
31 okt, 2024
Malin J.
15 nov, 2023
Hade ett telefonsamtal med sjuksköterska på ripan, idag 14 30, Vilken service och trevlig bemötande. Tacksam.