Råneå hälsocentral logo

Råneå hälsocentral

Sommarinfo: Under vecka 26-33 samverkar vi med hälsocentraler i Luleå. Vi har inte läkarmottagning i Råneå dessa veckor. Läkare finns på Björkskatans Hälsocentral i Luleå, Höstvägen 7, 976 33 Luleå. Öppen mottagning på Björkskatan för drop-in: Måndag, Tisdag, Torsdag och Fredag kl 13:00-14:00. Du behöver inte ringa innan du åker dit! Övrig verksamhet så som provtagning, sköterskemottagning, fysioterapi, BVC, MVC, PST bedrivs på plats här i Råneå. Ring oss som vanligt 0924-577 30.

Hos oss finner du flera olika yrkeskategorier under samma tak. Vi har god kompetens och lång erfarenhet inom olika områden vilket gör att vi kan ge dig ett professionellt omhändertagande och ett gott bemötande. Utöver specialistläkare i allmänmedicin har vi distriktssköterskor, mottagningssköterskor, laboratorium, medicinska sekreterare, barnmorska (BHV och MHV), fysioterapeut, arbetsterapeut och KBT-terapeut. Vi arbetar aktivt med egenvård och kan bistå dig om du vill gå ner i vikt, sluta röka eller få råd om kost och motion.
På denna hälsocentral finns tillgång till följande kompetenser (legitimerad personal): -Läkare -Sjuksköterska -Barnmorska -Fysioterapeut -Arbetsterapeut På denna hälsocentral finns tillgång till följande specialistkompetens för läkare: -Allmänmedicin På denna hälsocentral finns tillgång till undersköterska, KBT-terapeut och medicinsk sekreterare.

Informationen uppdaterades 06:54 - 23 jun, 2025

Här kan du se omdömen som Råneå hälsocentral har fått i Nationella Patientenkäten.

Lunch 12:15-13:00

Uppringningstjänst

Barnmorskemottagning, Distriktssköterskeverksamhet, Allmänmedicin, Barnhälsovård/BVC, Vårdcentral (BT), Arbetsterapi, Sjukgymnastik/Fysioterapi

Råneå hälsocentral ses som en viktig samhällsinstitution med professionell och vänlig personal. Patienterna uppskattar snabb service och bra kommunikation. Däremot har flera rapporterat problem gällande telefonkommunikationen och att kontinuiteten i läkarkontakter lämnar mer att önska. Administrativa problem och begränsad patientdelaktighet i vårdprocessen är också områden för förbättringar. Trots vissa utmaningar spelar hälsocentralen en ovärderlig roll för samhället.
Vänligt bemötande
Inkonsekvent läkarkontinuitet
Begränsad delaktighet i vård
Administrativ förvirring
allmänmedicin, viktminskning, rökavvänjning
*Sammanfattat från Nationell patientenkät (61), Google (7) & Hitta (1).

Christian o Bengt-Åke Å.
20 jul, 2023
Var på genomresa 2023-07-19 och fick akuta besvär. Efter kontakt med 1177 besökte vi er för en undersökning och EKG-prov. Vi blev mottagna och behandlade på ett mycket kunnigt och vänligt sätt och kunde fortsätta vår resa lugnade och trygga. Härlig och kunnig personal! Stort tack för ett fantastiskt bemötande!
Britt-Marie A.
3 aug, 2020