Digital kontakt Tidsbokning/medicinsk rådgivning/listning och återbud görs i första hand digitalt via Praktikertjänst, vår app (finns att ladda ner i appbutikerna) eller så kan du starta ditt ärende via vår webbplats. Du loggar in med ditt bankid, svarar på några frågor, väljer lämplig sökorsak, fyller i formuläret och skickar in ditt ärende. Därefter återkommer vi till dig inom våra öppettider. Våra mottagningar på vårdcentralen är bland annat: - Astma/KOL mottagning - Diabetesmottagning - Hypertoni/Hjärtsvikt mottagning - Prickmottagning - Äldre mottagning - Hälsokontroll mottagning - Mottagning för psykisk ohälsa - Kirurgmottagning/Lilla kirurgi för enklare kirurgier
När vårdcentralen har stängt och du inte kan vänta går det bra att kontakta 1177 på telefon för rådgivning och hänvisning – ring telefonnummer 1177. Vid livshotande tillstånd ring 112.
Nationella Patientenkäten
Resultat från nationell patientundersökning
81.0av 100
Helhetsbetyg 2024
±8.0 konfidensintervall
93 svar (32% svarsfrekvens)
79.5 nationellt medel (41% svarsfrekvens)
Dimensioner
Helhetsintryck82.9±7.8Medel 80.1
Emotionellt stöd76.1±10.2Medel 76.6
Delaktighet och involvering83.6±7.6Medel 79.8
Respekt och bemötande86.1±7.1Medel 85.5
Kontinuitet och koordinering74.8±8.8Medel 72.6
Information och kunskap77.6±8.5Medel 76.5
Tillgänglighet84.0±7.4Medel 82.6
Markering visar nationellt medelvärde.
Vasastans Vårdcentral erbjuder snabb och modern service, med möjlighet till digital kontakt vilket uppskattas av många patienter. Personalen bemöter patienter med vänlighet och professionalitet. Åsikterna är dock delade gällande väntetider och kommunikationen vid uppföljning, vilket indikerar att det kan finnas utrymme för förbättring. Trots detta verkar det övergripande intrycket positivt, och vårdcentralen rekommenderas av flera recensenter.
Snabb vård
Missad uppföljning
Kommunikationsbrister
Stressig atmosfär
allmän vård, äldreomsorg, psykisk ohälsa
*Sammanfattat från Google (37), Facebook (1) & Nationell patientenkät (61).
Snabb vård
Missad uppföljning
Kommunikationsbrister
Stressig atmosfär
allmän vård, äldreomsorg, psykisk ohälsa
*Sammanfattat från Google (37), Facebook (1) & Nationell patientenkät (61).