Carlanderska Rehab logo

Carlanderska Rehab

Från och med 1 september hittar ni Carlanderska Vårdcentral, BVC och Carlanderska Rehab på Eklandagatan 80 i nybyggda "Carlanderska Eklandagatan". Vi ser fram emot att välkomna er i våra nya moderna lokaler.

Inom Carlanderska Rehab bedrivs sjukgymnastik och arbetsterapi. Arbetsterapin gör avgipsningar av underarm och/eller handfraktur. Behandlar smärtor i fingrar, hand eller armbåge samt domningar/stickningar i fingrar, hand eller underarm. Ex på besvär kan vara tennis- och golfarm, musarm, artros, karpaltunnelsyndrom, triggerfinger, droppfinger. Vi provar ut ortoser, ger ergonomisk rådgivning, utför minnestest, kan bostadsanpassa och hjälpa med struktur i vardagen t ex vid stress. Dessutom Artrosskola och Vardagsbalans. Inom sjukgymnastiken behandlas smärta från nacke, rygg, axel, armbåge, höft/bäcken, knä, fot, hälsena m m. Bedömning och utprovning av gånghjälpmedel, t ex kryckor, käpp, rullator. Motions- och idrottsrelaterade skador. Stress/psykosomatisk/långvarig smärta. Migrän/huvudvärk. Neurologiska och reumatiska sjukdomar. Graviditetsrelaterade besvär. Klimakteriebesvär. Inkontinens. Artrosskola, Vardagsbalans och Basal kroppskännedom.

Informationen uppdaterades 12:53 - 15 sep, 2025

Lunch 12.15-45
Lunch 12.15-45

Sjukgymnastik/Fysioterapi, Artrosskola, Arbetsterapi, Bäckenbottenverksamhet, Hjälpmedelsverksamhet, Primärvårdsrehabilitering