I en specialanpassad lokal i anslutning till vårdcentralen har vi skapat en äldrevårdcentral
med plus i kanten. Vi kallar denna del av vårdcentralen "Wästerläkarna 70+".
Syftet är i första hand att förbättra vårdkvalitet och samverkan i vårdkedjan kring de äldre. Vi har läkare med specialistkompetens i geriatrik -ålderdomens sjukdomar.
Likaså en äldresköterska som ska fungera som samordnare med...
med plus i kanten. Vi kallar denna del av vårdcentralen "Wästerläkarna 70+".
Likaså en äldresköterska som ska fungera som samordnare med patientens samtliga behov av vård och omsorg i fokus.
Alla våra listade som är äldre än 70 år får välja om de vill gå på äldrevårdcentralen eller på vårdcentralen. Alla våra läkare kommer att arbeta på båda ställena.
De största behoven av hälso- och sjukvård och omsorg finns bland de äldre. Antalet äldre ökar och här finns en stor utmaning i att bevara hälsa och förebygga ohälsa.
Har man inte varit på besök tidigare valsas man runt och får sms att fylla i med en mängd frågor som sedan hamnar hos en sjuksköterska som inte kan ge en läkartid utan då skall man söka igen på plats på vårdcentralen på drop-in tider 8-10 på en (!) av mottagningarna på hemorten i hopp om att få träffa en läkare. På plats 35 mil bort vill vårdcentralen inte ta emot en vårdsökande som inte är skriven på orten. Min man får köra mig till hemorten liggandes i baksätet i bilen eftersom jag inte kan sitta upp i 4 timmar på grund av smärta och värk! Detta är inte god vård och helt oacceptabelt!