karta knapp bakgrund
Filter
Lediga tider
0
0
0
0
Öppettider
1
0

Överviktskirurg i Karlstad

På vården.se kan du jämföra 1 Överviktskirurger i Karlstad. Boka tid på den mottagning som passar dina behov bäst
1 mottagning i närheten av Karlstad

Vad har överviktskirurger i Karlstad för snittbetyg?

I nuläget finns det inga omdömen på överviktskirurg i Karlstad. Lämna gärna ett omdöme om just din överviktskirurg i Karlstad så att fler patienter kan hitta rätt vård!

Vilken överviktskirurger är bäst i Karlstad?

Eftersom det inte finns några omdömen på överviktskirurger i Karlstad idag så är det svårt att säga vilken som är bäst. Du kan till exempel jämföra öppettider eller adress, för att se vilken överviktskirurger som passar bäst för just dig.

Vilka överviktskirurger i Karlstad har öppet på kvällar och helger?

Idag finns det inga överviktskirurger i Karlstad som har öppet på kvällar eller helger. Om du vill nå en överviktskirurg på kvällen eller på helgen kan du prova att utöka din sökning på Vården.se.

Vad är en överviktskirurg? 

En överviktskirurg är en kirurg som är specialiserad på behandling av övervikt och fetma genom kirurgiska ingrepp. De arbetar oftast på sjukhus, överviktscentrum eller överviktsenheter, och deras arbetsuppgifter innefattar att utföra viktminskningsoperationer som

  • gastric bypass (största delen av magsäcken och en del av tunntarmen kopplas bort)
  • gastric sleeve (runt två tredjedelar av magsäcken opereras bort) 
  • duodenal switch (operation som syftar till att minska magsäcken). 

Varför är övervikt farligt?

Övervikt är när en person har en onormalt hög kroppsvikt i förhållande till sin längd. Övervikt kan vara farligt eftersom det ökar risken för allvarliga hälsoproblem och sjukdomar som till exempel

  • hjärtsjukdomar
  • diabetes
  • högt blodtryck
  • ledproblem.

Vad kan en överviktskirurg hjälpa till med?

En överviktskirurg kan hjälpa till med behandling av övervikt genom överviktsoperationer, och dessa kirurgiska ingrepp kan bidra till betydande viktminskning och förbättra hälsan för personer som lider av övervikt eller fetma – vilket kan minska risken för olika sjukdomar såsom diabetes, hjärtsjukdomar och högt blodtryck.