Optiker i Göteborg

En optiker är specialiserad på synfel. När du går på en synundersökning så är det en optiker som genomför undersökningen och hjälper dig att hitta rätt glasögon eller linser.

Läs mer

Vem?
Optiker
Vad?
Behandling
Var?
Göteborg
Fritextsök
Öppettider

BokningstypA - H

I - P

6 Träffar
Sortera på
klicka för att öppna
en interaktiv karta

 

Optiker i Göteborg

Vad gör en optiker?

En optiker genomför synundersökningar och kan även undersöka dina ögons hälsa och kontrollera att de fungerar som de ska. Skulle optikern upptäcka en ögonsjukdom såsom grå starr, grön starr eller en förändring i gula fläcken så måste hen remittera dig till en ögonläkare eller en ögonspecialist.

Vad kan en optiker hjälpa dig med?

  • Utföra en synundersökning för att upptäcka eventuella synfel.
  • Hjälpa dig hitta rätt glasögon eller kontaktlinser.
  • Skriva ut ett synintyg för ett körkortstillstånd.
  • Skriva ut en remiss till en ögonläkare eller ögonspecialist om det finns misstankar om en bakomliggande ögonsjukdom.

Synundersökning

Under en synundersökning kontrollerar optikern din synförmåga. Du får bland annat göra tester för hur bra du ser på långt respektive nära håll. Detta görs för att optikern ska kunna ta fram rätt styrka på glasögon eller linser. Efter synundersökningen får du välja ut ett par glasögon eller linser som du sedan kan hämta ut hos din optiker. Läs mer om skillnaden mellan synundersökning och ögonundersökning här.

Hur ofta ska man göra en synundersökning?

Den generella rekommendationen är att du ska gå till en optiker en gång per år eller vartannat år. Efter du har nått 65-årsåldern är det viktigt att du går till optikern en gång om året för att i god tid upptäcka eventuella synförändringar eller ögonsjukdomar.

Källor

  • Framtid
  • Synsam
Genom att använda Vården.se godkänner du att vi använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Läs mer om cookies här.