Ögonlocksplastik i Södermalm

Här på vården.se kan du hitta flera mottagningar i Södermalm som erbjuder Ögonlocksplastik. Få mer information och boka tid redan idag! Läs mer.
91 mottagningar i närheten av Södermalm
 
Plastikkirurgen Stockholm
4.9 (19)
Novius Ögonklinik, Stockholm
5.0 (15)

Estetiska Institutet
3.4 (2)

fr. 25000 kr 
Astoriakliniken
4.6 (11)
Estetikum
5.0 (28)
specialist care
5.0 (1)

Vill du komma i kontakt med mottagningen?
Nordiska Kliniken

500 kr
Ögonlasern i Stockholm
5.0 (1)

Diagnostiskt Centrum Hud Gamla Stan

1600 kr 
Inga lediga tider den närmaste månaden
Diagnostiskt Centrum Hud Hötorget
4.3 (7)

1600 kr 
Gynekologisk mottagning, Södersjukhuset AB

Vill du komma i kontakt med mottagningen?
Ögonmottagningen, Södersjukhuset AB

Vill du komma i kontakt med mottagningen?
Kirurgmottagningen, Södersjukhuset AB

Vill du komma i kontakt med mottagningen?
Bröstcentrum Kirurgi, Södersjukhuset AB

Vill du komma i kontakt med mottagningen?
Diagnostiskt Centrum Hud Stockholm
4.4 (7)

1600 kr 
Vårda Ögon Stockholm
4.9 (5)

Diagnostiskt Centrum Hud Sickla
4.1 (13)

1600 kr 
F. Imanuell
5.0 (1)
Clinic N.VY
4.8 (50)
Serafens Specialistmottagning Hud, Kungsholmen

Vill du komma i kontakt med mottagningen?

Ögonlocksplastik kan göras i kombination med andra korrigerande ingrepp i ansiktet som till exempel ögonbrynslyft.

Vad innebär ögonlocksplastik?

Ögonlocksplastik innebär att man tar bort överskott av hud, muskel och ibland fett från övre och/eller nedre ögonlocken. Operationen genomförs för att korrigera hängande och uppsvällda ögonlock. Ögonlocksplastik kan göras i kombination med andra korrigerande ingrepp i ansiktet som till exempel ögonbrynslyft.

När tillämpas ögonlocksplastik?

Med åldern förlorar huden sin elasticitet och blir hängig, fettet buktar ut och kan ge ett trött utseende. Då kan man vilja genomföra en operation för att få ett yngre och piggare utseende. Operation kan även behövas om besvären är så stora att synen störs.

Hur går en operation till?

Vid operation av hängande ögonlock tas överskottshuden bort och en liten flik av muskeln kring ögat för att få ett mer markant veck på ögonlocket. Syftet är att på så sätt ge ett yngre och piggare utseende.

När man opererar det undre ögonlocket för att ta bort påsar under ögonen, läggs snittet under ögonfransraden eller på insidan av det nedre ögonlocket. Man kan även välja att ta bort fettansamlingar under ögat.

Innan operationen

Två veckor innan operationen bör man undvika att röka, drick alkohol och äta tillskott med omega 3. Om man tar blodförtunnande medel är det viktigt att man talar om det i god tid innan operationen.

Under operationen

Operationen när patienten ligger ner på en brits och tar cirka en timme att genomföra. Operationen inleds med att patienten blir tvättad i ansiktet och över ögonen. Sedan läggs lokalbedövning i huden kring ögonen. Patienten är vaken under operationen och därför brukar man bli erbjuden en lugnande tablett innan operationen påbörjas.

Efter operationen

Efter operationen täcks ögonen med kylförband för att minska svullnad och blåmärken. Svullnaden är som värst efter två till tre dagar. Läkningen går snabbt och redan efter ett par dagar brukar stygnen tas bort. Ibland kan ojämnheter uppstå och rättas enkelt till genom ett mindre ingrepp.

Sjukskrivning

I samband med ögonlocksplastik blir man sjukskriven. Beroende på patientens arbetssituation varierar sjukskrivningens längd men den överstiger sällan mer än en vecka.

Risker

Precis som vid alla kirurgiska ingrepp innebär operationen en risk. Följer man instruktionerna före och efter behandlingen brukar riskerna dock vara väldigt små.