Samtal som hjälper dig att förstå det som känns svårt, återfinna din riktning och upptäcka nya möjligheter i livet.
Psykoterapi är en behandlingsform där du tillsammans med en terapeut får utrymme att utforska det som påverkar ditt mående och din livssituation. Det kan handla om oro, nedstämdhet, stress, relationssvårigheter, trauma, livskriser eller sådant som gång på gång begränsar dig och gör livet svårare att leva. I terapin får både känslor, erfarenheter, relationer och livsvillkor plats. Målet är inte enbart att minska symtom, utan att skapa ökad förståelse, större handlingsutrymme och möjlighet att leva på ett mer bärande sätt.
Behandlingen sker genom regelbundna samtal i en trygg och respektfull miljö där du blir lyssnad till och tagen på allvar. Tillsammans utforskar vi det som gör ont, det som låst sig och det som ännu inte fått språk. Genom samtalen kan nya perspektiv växa fram, tidigare erfarenheter förstås på nya sätt och oanade möjligheter bli synliga. Förändring sker ofta stegvis, men kan få djupgående betydelse. Samtalen anpassas efter dina behov och din situation. För barn och ungdomar kan även föräldrar eller andra viktiga vuxna involveras när det är hjälpsamt. Vid relationssvårigheter kan samtalen även ske tillsammans med partner eller familjemedlemmar.
Vi erbjuder psykoterapi, familjerådgivning och samtalsstöd för vuxna, barn, ungdomar, par och familjer. Du kan söka hjälp vid exempelvis:
ångest och oro
nedstämdhet eller depression
stress och utmattning
trauma och svåra livshändelser
kris efter separation, våld eller förlust
relationssvårigheter
konflikter i familjen
svårigheter i kommunikationen
självkänsla och identitet
känslomässiga eller beteendemässiga svårigheter hos barn och unga
Hos oss möts du av legitimerade behandlare med lång erfarenhet av psykoterapi, psykiatri och familjearbete. Vi erbjuder ett professionellt bemötande där din berättelse, dina relationer och dina möjligheter till förändring tas på allvar.
Välkommen till Dialogisk Praxis! Dialogisk Praxis är en mindre mottagning med två legitimerade behandlare med mångårig erfarenhet från specialistpsykiatrisk vård. Vi erbjuder psykoterapeutisk, psykologisk och psykiatrisk behandling för barn, ungdomar, vuxna och familjer. Hos oss möts du i en tryg...
Inga omdömen ännu. Bli den första att berätta om din upplevelse!
Webbsida
dialogisk.se