Preventivmedelsrådgivning

Hos Citymottagningen för Sexuell Hälsa kan du få hjälp med preventivmedelsrådgivning.Olika typer av preventivmedelDet finns olika metoder fö...

Boka tid hos Citymottagningen för Sexuell Hälsa för Preventivmedelsrådgivning.

Olika typer av preventivmedel

Det finns olika metoder för att undvika en graviditet och de brukar kallas för preventivmedel eller preventivmetoder. Man brukar vanligtvis dela upp dem i metoder med och utan hormoner.

Exempel på preventivmedel med hormoner:

• p-piller
  • p-stav
  • p-ring
  • p-plåster
  • minipiller
  • hormonspiral
  • p-spruta

Exempel på preventivmedel utan hormoner:

• kopparspiral
  • kondom
  • femidom
  • pessar

Det är bra att komma ihåg att de enda preventivmedel som också skyddar mot könssjukdomar är kondom och femidom.

Att välja preventivmedel

Det kan vara svårt att veta vilket preventivmedel som passar för just dig, och därför kan det vara bra att komma och få rådgivning. Det finns mycket som kan påverka ditt val, till exempel:

• din ålder
  • hur ofta du har samlag
  • om du kan eller vill använda hormoner
  • om du har några sjukdomar

Varmt välkommen att kontakta oss på Citymottagningen för Sexuell Hälsa, för hjälp och rådgivning!

Letar du efter något annat? Se vilka fler tjänster som Citymottagningen för Sexuell Hälsa erbjuder.

Östermalm
Välkommen till Citymottagningen för Sexuell Hälsa! Du hittar vår mottagning på Karlavägen i Stockholm, på bekvämt gångavstånd till flera tunnelbanestationer. Till oss är alla välkomna, oavsett kön, könsidentitet eller sexuell läggning. Det här kan vi hjälpa dig med Vår sexuella hälsa är otroligt viktig och du har rätt att få vård och stöd utan fördomar, diskriminering eller tvång. Oavsett vem du är kan du vända dig till oss för hjälp, och vi erbjuder bland annat: Sexualrådgivning Provtagning för sexuellt överförbara infektioner Preventivmedelsrådgivning Samtal kring sexuell hälsa Vaccination mot hepatit A+B (MSM) Hos oss jobbar barnmorska, sjuksköterska, kurator, gynekolog och venereolog. När ska jag vända mig till Citymottagningen för Sexuell Hälsa? Det kan finnas en rad anledningar att komma till oss. Kanske funderar du på vilket preventivmedel du ska välja, eller upplever olika typer av fysiska besvär, som smärta vid samlag eller svårigheter med erektion/upphetsning. Men du är också välkommen till oss om du upplever oro kring sex eller har funderingar kring onani, orgasm och lust. Varmt välkommen att kontakta Citymottagningen för Sexuell Hälsa om du vill ha mer information, eller boka en tid redan idag!

4.9
Sofie A.
27 jun, 2022
Victoria B.
30 dec, 2021
Ssk Frisén hjälpte mig med mitt ärende. Så himla trygg och snäll!

Måndag - Tisdag
Onsdag - Torsdag

Måndag - Onsdag

Drop-in-tider

Måndag
Tisdag
Onsdag
Torsdag
Avvikande öppettider under jul och nyår. Öppet 23/12, 27/12 och 30/12 kl. 10:00-12:00