Nära relationer kan på många sätt vara underbart och något som de flesta strävar efter, men det kan även innebära känslor som ibland är svåra att hantera. Hos Familjeterapeuterna Syd i Helsingborg kan du tillsammans med din partner eller din familj få hjälp att arbeta på djupet med känslomässiga mönster och beteenden.
I nära relationer kan det ibland vara svårt att hålla balansen mellan två grundläggande livsbehov: Behovet av närhet och behovet av att hålla sig självständig och inte tappa bort sig själv i relationen. När man kämpar från olika håll kan man behöva hjälp för att få mer förståelse för varandra och för vilka negativa beteendemönster som förhindrar en sund relation.
Genom par- eller familjeterapi får ni som par eller familj tillsammans möjligheten att utveckla en förmåga att kunna balansera mellan självständighet och närhet – helt enkelt ett mer fungerande samspelsmönster där intimitet och kärlek fördjupas.
Vi kan även erbjuda dig och en familjemedlem terapi i grupp, då med metoderna IPT-kort och KBT-kort. Om din familjemedlem också går i psykoterapi hos en av våra behandlare via remiss, erbjuds ni då 4–5 gruppsamtal.
Välkommen att kontakta oss för ytterligare information eller tidsbokning!
Verksamhetschef, Prästvigd för Svenska kyrkan, leg Psykoterapeut, Handledare i psykoterapi (UHÄ), aukt Familjerådgivare, cert i Sorgbearbetningsmetoden
Diplomerad Psykosyntesterapeut, basutbildad i Integrativ psykoterapi, EFT, IBCT, KBT, ACT. Grundyrke är Tandsköterska.
Värdinna, administratör
Tar hos Familjeterapeuterna Syd emot personer för individuell terapi privat eller via remiss samt personer som önskar coachning eller handledning i arbetslivet (chefer och anställda).