Hos Vanish Laser & Hudklinik utför vi laserbehandling av Penila Papler och könsvårtor.
Penila papler är små och ofarliga hudflikar som ser ut som taggar. Dessa är placerade på kanten eller intill ollonet hos uppskattningsvis 30% av alla män. Penila Papler är helt ofarliga men besvärliga eftersom de påverkar både sexlivet och självförtroendet hos män. Tyvärr försvinner inte Penila papler av sig självt, då de är kärlmissbildningar som uppstår i relativt ung ålder. Dessa skall inte förväxlas med Kondylom som är en smittsam och sexuellt överförbar sjukdom.
Vi avlägsnar Penila Papler med koldioxid-laser under lokalbedövning. Detta är en mycket effektiv behandling utan risk för att lämna ärr eller märken efter slutförd behandling. Vi använder 5% Lidokain, Xylocain bedövningskräm ca 1 timme innan behandlingen utförs för att undvika obehag under laserbehandlingen som tar ca 20 minuter. Penila papler brukar vara många till antalet och vi behöver oftast därför träffa patienten för 1–3 behandlingar. Du kommer se redan efter första behandlingen att det är många Penila Papler som försvunnit. Resterande papler blir behandlade vid nästa behandlingstillfälle.
Välkommen att kontakta Vanish Laser & Hudklinik för mer information!
Hudlaserspecialist
Diplomerad hudterapeut