Vaccination

Boka tid hos Prästgårdskliniken för Vaccination.

Vaccination

Under livet kan det bli aktuellt att vaccinera sig mot olika sjukdomar, till exempel säsongsinfluensan, vaccination inför en resa eller barnvaccination. Hos Prästgårdskliniken kan du få hjälp med diverse vaccinationer och reseskydd.

Vad innebär vaccination?

När du vaccinerar dig tillförs delar av ett smittämne som orsakar en sjukdom till kroppen, eller i vissa fall hela smittämnet men i försvagad form. Detta gör att ditt immunförsvar aktiveras, så om du senare smittas av sjukdomen kan kroppen förstöra smittan innan den bryter ut. På så sätt undviker du att bli sjuk.

Prästgårdskliniken erbjuder till exempel följande vaccinationer:

• TBE-vaccination året runt (fästingburen hjärninflammation)
  • Gulsot (Havrix eller Twinrix)
  • Influensavaccination under säsong
  • Kolera
  • Turistdiarré
  • Malariatabletter
  • Påfyllnad av grundskydd t ex stelkramp, difteri och polio

Kontakta oss på Prästgårdskliniken för mer information om vaccination!

Letar du efter något annat? Se vilka fler tjänster som Prästgårdskliniken erbjuder.

Vallda
Välkommen till Prästgårdskliniken! Prästgårdskliniken är en privat läkarmottagning med Göteborg och Halland som verkningsområde. Utöver läkarvård erbjuder vi allt från hälsoundersökningar för både privatpersoner och företag, till vaccinationer och företagshälsovård. Mottagningen är förlagd till Prästgården i Vallda, byggd under tidiga 1700-talet, och ligger vackert belägen invid Vallda Kyrka. Vår privata läkarmottagning kan bland annat erbjuda dig: Trygghet genom att alltid träffa samma läkare Möjligheten att lista dig hos oss för fördelaktiga priser Unik företagshälsovård för små och medelstora företag Hälsoundersökningar för både privatpersoner och företag Vaccinationer och reseskydd för din semester eller resa En mottagning – en och samma läkare För många innebär det en stor trygghet att alltid ha en och samma läkare att vända sig till och ha allt samlat hos, en läkare som känner en. På samma sätt är det tryggt även för läkaren att känna sina patienter väl. Det är därför Prästgårdsklinikens ansvarige läkare valt att arbeta på egen hand som “husläkare” i många år. Kommunikationen mellan patient och läkare är det viktigaste och man har bäst kommunikation när man samtalar och respekterar varandra. Varmt välkommen till Prästgårdskliniken!

Camilla J.
23 feb, 2025
Bästa läkaren :)
Fredrik L.
14 aug, 2024
Jättetrevlig och bra läkare, rekommenderas.

Vi jobbar här

Ola Madsen
Ola Madsen

Ansvarig läkare

Jag har arbetat som privat husläkare i Göteborg med omnejd sedan 1996. Under åren har jag byggt upp ett stort förtroende bland mina patienter, varav flera har varit listade hos mig sedan jag började min verksamhet.

Tisdag - Torsdag
Tisdag - Torsdag
Övriga tider enligt överenskommelse.