Tennisarmbåge

Boka tid hos Smood City för Tennisarmbåge.

810kr
Studentpris: 710 kr. Jourpris på helger: 1110kr.

En tennisarmbåge uppstår av en inflammation i muskelfästen på armbågens utsida. Ofta upplevs smärta i underarmens ovansida samt i armbågen, detta beror lite på armens och handens position.

Det finns flera olika tekniker som naprapaten kan använda för att behandla tennisarmbågen lokalt. Det är viktigt att titta på helheten som till exempel funktionen i skuldra och nacke.

Vad kan orsaka en tennisarmbåge?

Orsaken till tennisarmbåge kan vara överansträngning i musklerna på grund av ensidiga och upprepade rörelser i handleden samt även andra funktionella orsaker.

Vilka symtom brukar förekomma?

Vanliga symtom är smärta längst underarmens ovansida eller armbåge samt ömhet på utsidan av armbågen. Stelhet och minskad kraft i armen. Vissa personer känner sig begränsade gällande arbetssysslor på grund av smärtan. Man kan få svårt att lyfta tunga och otympliga föremål.

Hos oss på Smood kan du få din tennisarmbåge behandlad då besvären annars kan bli långvariga och besvärliga. Vi erbjuder stötvågsbehandling på vår klinik vilket är effektivt vid långvariga besvär av tennisarmbåge.

Vad kan jag själv göra om jag har fått en tennisarmbåge?

• Om du har ett arbete som innebär mycket tid framför datorn kan det vara bra att införskaffa ett ergonomisk anpassat tangentbord. Du bör också undvika ensidiga och smärtsamma rörelser.

• Använd ett handledsstöd.

Välkommen att kontakta oss för vidare information!

Letar du efter något annat? Se vilka fler tjänster som Smood City erbjuder.

Rådmansvången
Välkommen till Smood City! Smood har två mottagningar i Malmö, på Föreningsgatan och i Västra hamnen. Här hjälper vi dig med allt som muskler och leder kan ställa till med. Hos oss arbetar legitimerade naprapater med mångårig erfarenhet. Vi är duktiga på att se hela kroppen och den bakomliggande orsaken till dina besvär. Smood hette tidigare Naprapatlandslaget. Vårt mål är att få dig smärtfri – inte bara för stunden, utan för all framtid. Vi behandlar bland annat besvär såsom: Nackspärr Ryggskott Hälsporre Tennisarmbåge Huvudvärk Löparknä Välkommen till oss på Smood City!

4.8
Eva E.
5 okt, 2022
Jag fick rekommenderat Smood av en kollega,och det var den bästa hjälp jag fått. Har gått hos olika under flera år och inte blivit bättre.men hos My fick jag superfin hjälp o framförallt vägledning och kunskap om vad det är som händer i min nu åldrande kropp. Hon har ett fantastiskt sätt att förklara och hjälpa . Har sedan flera år en väldigt ond axel o höft,och dessa båda fick några omgångar hos My och jag är lättad över att det har hjälpt så himla bra.
Stefan H.
26 aug, 2022
Så fort jag gjort något min kropp inte uppskattat så finns Mathias tillgänglig och visar mig och min kropp vägen tillbaka. Kan varmt rekommendera Smood i allmänhet, och Mathias i synnerhet när kroppen känns äldre än sinnet.

Vi jobbar här

Mathias Deltner