Urininkontinens

Två olika typar av urininkontinensAnsträngningsinkontinens – är när du får urinläckage när du exempelvis nyser, hoppar, joggar eller hostar....

Boka tid hos Meliva Gyn Läkarvillan för Urininkontinens.

275kr
Frikort gäller.

Två olika typar av urininkontinens

Ansträngningsinkontinens – är när du får urinläckage när du exempelvis nyser, hoppar, joggar eller hostar. Här hjälper framför allt bäckenbottenträning, så kallade knipövningar.

Trängningsinkontinens – är när du inte kan hålla dig och inte hinner till toaletten i tid när du blir plötsligt kissnödig. Blåsträning, det vill säga att försöka tänja på intervallerna mellan toalettbesöken är här att rekommendera.

En kombination av ansträngnings- och trängningsinkontinens är ett vanligt förekommande vid urininkontinens.

Känner du att dina övningar inte ger resultat kan vi på Meliva Gyn Läkarvillan hjälpa dig med ditt besvär genom åtgärder anpassade efter just dig.

Vad kan jag göra om besväret förvärras och inkräktar på livskvalitén?

Oftast blir man hjälpt av information, rådgivning och träning av bäckenbotten. Blåsträning i kombination med läkemedel kan också hjälpa. I en del fall kan det bli nödvändigt att operera för att få besväret att upphöra.

Välkommen att kontakta oss på Meliva Gyn Läkarvillan för mer information om urininkontinens!

Letar du efter något annat? Se vilka fler tjänster som Meliva Gyn Läkarvillan erbjuder.

Kungsholmen
Välkommen till våra gynekologiska mottagningar i Stockholm. Vår verksamhet omfattar både mottagning och kirurgisk behandling. GynStockholm Läkarvillan har nu bytt namn till Meliva Gyn Läkarvillan! Vi arbetar på uppdrag av Region Stockholm och därmed gäller vanlig patientavgift på 275 kr/besök samt frikort. Giltig legitimation skall uppvisas vid besöket. Vi gör utredningar och behandlingar av bland annat: Gynekologisk mottagning Sjukdomar i livmoder och äggstockar Inkontinens Framfall (prolaps) Mensstörningar Smärttillstånd i underlivet Övergångsbesvär Preventivmedel Ultraljud Utredning och behandling av cellförändringar Gynekologiska operationer Utförs av våra gynekologer på vår operationsavdelning. Dagkirurgiska operationer innebär att du lämnar sjukhuset samma dag. Varmt välkommen till Meliva Gyn Läkarvillan!

3.8
2.8
Johanna N.
26 maj, 2025
Blev väldigt besviken efter att ha träffat en gynekolog vid namn Christina. Inget varmt eller empatiskt bemötande alls. Otrevlig och gav ingen tid för samtal utan besöket var över på 10 minuter.
Carolina H.
8 apr, 2025