Sveriges Fotterapeuter – experter på fotbesvär!

ANNONS. Innehåll från Sveriges Fotterapeuter

Har du någon gång drabbats av besvär med fötterna, och funderat på vart du ska vända dig för att få hjälp? Det finns faktiskt en hel yrkeskår som är experter på fötter och redo att hjälpa dig med dina besvär! Sveriges Fotterapeuter är ett yrkesförbund för dem som är verksamma inom fotterapi, och arbetar för att alla ska få rätt behandling för sina fotbesvär.

29 mars 2021 kl 09:53

Vilka är Sveriges Fotterapeuter?

Sveriges Fotterapetuer är ett förbund som bildades för över 20 år sedan, vars medlemmar jobbar med att behandla alla tänkbara fotbesvär. För att vara medlem i förbundet behöver man ha genomgått minst 22 veckors utbildning till fotterapeut eller utbildning som av förbundsstyrelsen bedöms vara likvärdig. Idag finns det cirka 1900 medlemmar i Sveriges Fotterapeuter, som alla arbetar för en bättre fothälsa.

Med Sveriges Fotterapeuter kan du känna dig trygg

Eftersom medlemmarna i Sveriges Fotterapeuter har medicinsk fotvårdsutbildning och har goda hygienrutiner, kan du känna dig trygg med den behandling du får.

– Går man till en fotterapeut som är medlem i Sveriges Fotterapeuter så vet man att det finns en behandlingsskadeförsäkring, berättar Marie Kjellman, fotterapeut och ordförande i förbundet. Vi har också noggranna hygienrutiner och följer självklart Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi vet att hygien är a och o!

Vad kan man få hjälp med hos en fotterapeut?

Till en fotterapeut kan du vända dig med de flesta fotbesvär, hur små eller stora de än kan tänkas vara. Det är viktigt att komma ihåg att det finns hjälp att få!

– Vi arbetar med besvär som liktorn och nageltrång, fotsjukvård och diabetiker, säger Marie Kjellman. Har man ont i fötterna så ringer man till en medicinsk fotterapeut, istället för att vända sig till sin vårdcentral.

Idag hittar du medlemmar i Sveriges Fotterapeuter som driver sin verksamhet i alla delar av landet. De kan bland annat hjälpa dig med besvär som fotsvamp, nagelsvamp, nageltrång, förhårdnader, liktorn och vårtor.

Tips och råd för dina fötter

Om du upplever problem med fötterna är det viktigt att du söker hjälp i tid. Då kan du få behandling för just dina besvär, och dessutom råd kring hur du ska sköta om dina fötter på bästa sätt, för att undvika framtida problem. Här är några enkla tips från Sveriges fotterapeuter:

  • Ta ett fotbad någon gång per vecka.
  • Smörj in fötterna regelbundet.
  • Använd bekväma skor som inte klämmer eller skaver.
  • Använd rena strumpor, som inte sitter för tajt.
  • Håll fötterna i rörelse.

Vill du få fler råd eller behandling av dina fotbesvär? Boka en tid hos någon av medlemmarna i Sveriges Fotterapeuter!