Sök
Sök
Jämför
Jämför
Boka
Boka
Hitta rätt vård

Skicka en bokningsförfrågan eller ring för att komma i kontakt med den vårdgivare du valt.

Diabetesmottagning barn, Göteborg

Om Diabetesmottagning barn, Göteborg

031 - 343 63 00

Till diabetesmottagningen kommer barn och ungdomar från Göteborg på besök minst fyra gånger per år för att få hjälp med sin behandling. Målsättningen med behandlingen är hög livskvalitet, normal tillväxt och utveckling samt frihet från akuta och långsiktiga komplikationer till sjukdomen. De allra flesta behöver få insulin injicerat via pump eller penna. För att klara sin egenvård behövs mycket utbildning och stöd, också till hela familjen. Vi arbetar i ett team som består av diabetessjuksköterskor, undersköterska, läkare, dietister, kuratorer, psykolog, lekterapeuter samt sekreterare. Varje år nyinsjuknar ca 70 barn i alla åldrar och dessa barn brukar ligga inne på avdelningen under en dryg vecka före utskrivningen. Vi har i diabetesteamet kontakt med skolor, förskolor och diabetesföreningar och har lägerverksamhet, gruppmottagningar samt diabetesskola. På vår enhet bedrivs förutom sjukvård också mycket forskning och utvecklingsarbete.

ANNONS. Min Doktor - Läkarbesök i mobilen

Träffa en läkare redan nu!

Min Doktor är Sveriges största vårdcentral på nätet och vi har öppet dygnet runt alla dagar i veckan. Vi erbjuder läkarbesök och konsultationer med barnmorska när och var det passar dig. Våra läkare ställer diagnos, skriver remisser och recept, direkt i din mobil. Precis som på alla vårdcentraler är det kostnadsfritt för barn och högkostnadsskydd gäller.
Läs mer om Min Doktor

Träffa Min Doktor direkt på nätet

ANNONS. KRY – Trygg vård i mobilen

KRY banar väg för framtidens vård

KRY är en modern vårdgivare med patientens behov i fokus. Hos KRY kan du snabbt få den hjälp du behöver, via video direkt i mobilen. Träffa erfarna läkare och legitimerade psykologer var du än befinner dig, inom bara några minuter – dygnet runt, årets alla dagar. Få hjälp med professionell bedömning och behandling samt recept och sjukintyg eller remiss till vidare vård.

Få hjälp av KRY via video direkt i mobilen

Fakta

Telefon
031 - 343 63 00 Växelnummer
031 - 342 10 00
Besöksadress
Vitaminvägen 21, 416 50, Göteborg, Plan 1, Östra sjukhuset - visa på karta
Telefontider
  • Måndag - Fredag 07:30 - 13:00 1/6-31/8
  • Måndag - Fredag 07:30 - 17:00 1/9-31/5
Öppettider
  • Måndag - Torsdag 07:30 - 16:30
  • Fredag 07:30 - 15:00
Driftsform
Landsting/Region

Omdömen


Är du vårdgivare och vill synas på Vården.se?


Läs mer om Vården.se

Stämmer inte informationen?