Till oss kan du vända dig med frågor och problem som rör din hälsa. Här träffar du allmänläkare och distriktssköterskor som är specialister på att utreda och behandla våra vanligaste sjukdomar. Om du blir sjuk när vårdcentralen är stängd ring 1177 för rådgivning och kontakt med Jourmottagning Särna. Hos oss kan du till exempel få hjälp med infektioner, sårskador, högt blodtryck och psykiska besvär. Du kan få stöd att sluta röka, ändra dina matvanor eller göra andra livsstilsförändringar. Vi utför även vissa typer av röntgenundersökningar.
Nationella Patientenkäten
Resultat från nationell patientundersökning
Vårdcentraler
83.0av 100
Helhetsbetyg 2025
±8.6 konfidensintervall
73 svar (49% svarsfrekvens)
78.8 nationellt medel (45% svarsfrekvens)
Dimensioner
Vård och behandling82.4±8.8Medel 79.8
Delaktighet85.2±8.2Medel 80.9
Bemötande87.7±7.6Medel 84.4
Kontinuitet70.8±10.8Medel 71.0
Information76.1±9.9Medel 75.4
Tillgänglighet91.8±6.3Medel 80.2
Markering visar nationellt medelvärde.
Särna vårdcentral erbjuder snabb och effektiv vård med ett kunnigt och vänligt bemötande. Flera patienter uppskattar flexibiliteten och snabbheten i vården. Några nämner även möjligheten till röntgen på plats. Dock uttrycker enstaka personer frustration över svårigheter att nå kliniken via telefon och mindre bra kundservice vid vissa tillfällen.