På psykosenheten utreder och behandlar vi dig som är över 18 år och har en psykossjukdom. Vi tar både emot dig som tidigare har blivit diagnostiserad och dig som nyligen har fått besvär. Behandlingen hos oss sker bland annat genom samtal, läkemedel och utredningar.
På avdelningen arbetar sjuksköterskor, skötare, läkare, medicinsk sekreterare, kurator, psykolog, dietist, arbetsterapeut samt fysioterapeut.
Knutet till avdelningen finns även ett NIP-team (Nyinsjuknad i psykossjukdom) som arbetar med att utreda, behandla och stötta nyinsjuknade patienter under det första året efter insjuknande, innan vidare slussning till den psykiatriska öppenvårdsmottagningen på respektive sjukhusort.