Althea Care är en specialistmottagning i Köpenhamn som erbjuder psykiatrisk vård utan långa väntetider. Vi utreder och behandlar ADHD, autism, personlighetssyndrom, dyslexi samt andra psykiatriska tillstånd. Våra svensktalande kliniker möter dig med kompetens och omtanke – i enlighet med Socialstyrelsens riktlinjer.
Många patienter upplever långa köer inom svensk psykiatri. Om du eller ditt barn har svårt att få vård i Sverige har ni rätt att ansöka om vård inom ett annat EU-land. Får du rätt till planerad vård hos Althea Care får du snabbare tillgång till utredning och behandling, vilket innebär kortare väntetider.
Du har möjlighet att få vården finansierad genom Försäkringskassan. Boka ett kostnadsfritt informationsbesök, så hjälper våra vårdkoordinatorer dig genom hela ansökningsprocessen och hanterar all administration. Om Försäkringskassan godkänner din ansökan behöver du endast stå för resa och eventuella patientavgifter. Frikortet gäller.
För att genomföra en utredning hos oss behöver du komma till Köpenhamn för att träffa läkare och psykolog på plats. Detta kan vanligtvis göras på 1-2 dagar. Övriga delar av utredningen kan genomföras digitalt. Behandlingen sker till stor del digitalt, vilket ger större flexibilitet.
Oavsett var du befinner dig i din vårdresa erbjuder Althea Care kostnadsfria informationsbesök med vårdkoordinatorer där du kan ställa frågor och som sedan vägleder dig genom din vårdprocess.
Althea Care gör det möjligt att få snabb och trygg specialistvård inom psykiatri – utan långa väntetider.
Informationen uppdaterades 14:37 - 11 apr, 2025