mental health

Könsidentitetsmottagning Umeå

Könsidentitetmottagningen, KIM, vänder sig till dig över 18 år som upplever könsinkongruens/könsdysfori. Mottagningen är i Norrland centraliserad till Psykiatriska kliniken vid Norrlands universitetssjukhus, Nus, i Umeå. Vi är en hbtq-diplomerad verksamhet. Hbtq-diplomering innebär att vår personal fått kunskap om hbtq-personers livsvillkor samt hur normer kring kön och sexualitet påverkar hälsa och bemötande. Längst ner på sidan under rubriken Läs mer finns mer information om Region Västerbottens hbtq-diplomerade verksamheter.

Informationen uppdaterades 07:55 - 12 nov, 2024

Bokade besök

Könsdysforiverksamhet, NHV, Psykiatri, vuxna

Sam S.
30 jun, 2025
Värdelöst. Man glöms bort. Behöver komma på onödiga dyra besök för bedömningar när man redan har diagnosen. Ingen tar en på allvar. Går inte att kontakta de på något sätt. Tar månader mellan tiderna. Har inget positivt att säga alls.
Greta K.
6 jun, 2025
Fick första tiden för utredning nån gång 2018-2019, blev några väldigt överdrivna dyra resor fram och tillbaka enbart för utredningen, möte genom telefonen/videolänk var ändå bäst men få, sen hände absolut ingenting mer, fick höra förra året att jag glömdes bort, fick åter igen göra en dyr resa upp till Umeå, träffa en extremt otrevlig person som var som mest fokuserad att förolämpa, å jag antar att jag glömts bort igen.