Närhälsan Vara vårdcentral logo
Vårdcentral

Aktuell information

Vi har webbtider till vår bedömningsmottagning som kan bokas dagen innan. För dessa besvär kan du boka tid direkt för bedömning: -Sårskador -Allergiska reaktioner -Öroninfektion -Halsinfektion -Urinvägsinfektion -Luftvägsinfektion -Fallskador Om ditt sjukdomstillstånd kräver utredning vid till exempel långvariga besvär, förlängning av pågående sjukskrivning eller receptförnyelse, tar du kontakt med oss via e-tjänster på den här sidan eller på telefon.

Närhälsan Vara vårdcentral erbjuder ett brett vårdutbud digitalt när det är möjligt och fysiskt när det behövs. Vi har en bedömningsmottagning för akuta ärenden där både läkare, sjuksköterska och undersköterska samarbetar för patientens bästa. Vi strävar efter en ökad kontinuitet för våra patienter och arbetar sedan 2023 i team där vår personal är indelade i 4 team. Här arbetar specialistläkare inom allmänmedicin samt läkare under utbildning (ST). Vi har sjuksköterskeledda mottagningar inom BVC, astma/KOL, blodtryck, diabetes, hjärta/kärl, osteoporos, demens och äldremottagning. Våra undersköterskor har egna mottagningar gällande tobaksavvänjning, astma/KOL och har ansvar för vårt laboratorium. Vi har team för psykisk hälsa med psykolog, PTP-psykolog, kurator och rehabkoordinator. Vi erbjuder också dietist och medicinsk fotvård. I nära anslutning till vårdcentralen finns även rehab, Familjecentralen Ängen och mödrahälsovård.

Informationen uppdaterades 08:42 - 23 maj, 2025

Här kan du se omdömen som Närhälsan Vara vårdcentral har fått i Nationella Patientenkäten.

66%

Distriktssköterskeverksamhet, Allmänmedicin, Vaccination mot covid-19, Medicinsk fotvård, Psykologverksamhet, vuxna, Dietistverksamhet, Kuratorsverksamhet, Provtagningsverksamhet, öppen vård, Diabetesmottagning, primärvård, Inkontinensmottagning, primärvård, Tobaksavvänjning, primärvård, Vårdcentral (BT)

Flera patienter har delade åsikter om Närhälsan Vara vårdcentral. Positiva aspekter inkluderar ett brett vårdutbud och trevligt bemötande vid vissa tillfällen. Men många påpekar problem med kommunikation, tidsbokning och språkförståelse. Personalens intresse och engagemang ifrågasätts ofta, vilket påverkar patientens upplevelse negativt. Trots några positiva erfarenheter kvarstår en generell missnöje med vården.
Bristande kommunikation
Svårt boka tid
Språkliga hinder
Ointresserad personal
Brett vårdutbud
Trevligt bemötande
Snabb remisshantering
N/A
*Sammanfattat från Nationell patientenkät (69) & Google (39).

2.9
2.3
MAUD N.
21 sep, 2024
1.5
Benny S.
26 apr, 2024
Omöjligt att en läkare ringer upp, samt ovilja att hjälpa patienterna. Skyller på att dom ska ta upp detta på teammöte i veckan och inget händer.