Närhälsan Högsbo vårdcentral vänder sig till alla åldrar och vi behandlar akuta sjukdomar samt besvär som du haft en längre tid. I vår verksamhet arbetar vi med förebyggande hälsovård och psykologmottagning. Drop In: Måndag - Fredag 08.00 - 09.00. I direkt anslutning till våra lokaler finns BVC. När vi har stängt hänvisar vi till Jourcentralen Grimmered måndag - fredag kl. 17.00 - 22.00, lördag, söndag och helgdagar kl. 9.00-15.00. Övrig tid hänvisar vi till akutmottagningen Sahlgrenska Sjukhuset. Sjukvårdsrådgivningen tfn: 1177.
Nationella Patientenkäten
Resultat från nationell patientundersökning
73.7av 100
Helhetsbetyg 2024
±10.1 konfidensintervall
73 svar (43% svarsfrekvens)
79.5 nationellt medel (41% svarsfrekvens)
Dimensioner
Helhetsintryck74.4±10.2Medel 80.1
Emotionellt stöd64.5±13.1Medel 76.6
Delaktighet och involvering71.9±10.5Medel 79.8
Respekt och bemötande80.1±9.2Medel 85.5
Kontinuitet och koordinering67.1±10.8Medel 72.6
Information och kunskap71.2±10.5Medel 76.5
Tillgänglighet77.1±9.6Medel 82.6
Markering visar nationellt medelvärde.
Närhälsan Högsbo vårdcentral får blandade omdömen. Många upplever det som lätt att nå och att personalen i allmänhet är trevlig. Vårdcentralens läge och ljusa lokaler framhålls av enstaka som positivt. Tyvärr rapporterar alla recensenter lång väntetid och brist på drop-in-tider, och många har haft svårt att boka tider. Otrevligt bemötande upplevs också av många patienter.
Lätt att nå
Bra läge
Otrevligt bemötande ibland
Svårt att boka tid
Trevlig personal
Ljusa lokaler
Lång väntetid (alla)
Brist på drop-in tider (alla)
vuxna, allmänvård, uppföljning
*Sammanfattat från Google (88) & Nationell patientenkät (72).
Lätt att nå
Bra läge
Otrevligt bemötande ibland
Svårt att boka tid
Trevlig personal
Ljusa lokaler
Lång väntetid (alla)
Brist på drop-in tider (alla)
vuxna, allmänvård, uppföljning
*Sammanfattat från Google (88) & Nationell patientenkät (72).