mental health

Könsidentitetsmottagningen, Psykiatriska kliniken i Linköping

Könsidentitetsmottagningen finns i Linköping och vänder sig till alla medborgare utifrån det fria vårdvalet. 1/1-24 blir vården nationell högspecialiserad vård och Region Östergötland är en av de regioner som fått tillståndet. På Könsidentitetsmottagningen jobbar kuratorer, psykologer, läkare och vårdadministratörer. Vi träffar dig som har frågor som rör könsidentitet, som har en upplevelse av att ha en annan könsidentitet än den vid födelsen tilldelade och som har tankar kring att eventuellt genomgå en könsbekräftande behandling. Utredningen kan leda fram till att du får tillgång till könsbekräftande vård.

Informationen uppdaterades 23:03 - 15 maj, 2025

Psykiatri, vuxna

Flera patienter har delat blandade recensioner om Könsidentitetsmottagningen i Linköping. Vissa uppskattar det trevliga bemötandet och hjälpen de fått, medan andra har upplevt långa väntetider och en brist på professionellt bemötande och kontinuitet i vården. Omedelbar förbättring i dessa områden är kritisk för att öka patientnöjdheten.
Långa väntetider
Lyssnar och inte dömer
Trevligt vårdbiträden
Endast medicinering erbjuds
personer med könsidentitetsfrågor
*Sammanfattat från Google (4) & Vården (4).

2.2
4.5
Gullan T.
7 mar, 2024
Visst var det lite väntetid men fick bra hjälp av alla inblandade. Bara fått trevligt bemötande och nu när min utredning är klar får jag fortfarande bra hjälp med behandlingar och planeringar.
1.3
Minou M.
23 maj, 2022
Väntat i två år på min andra träff. Till slut behövde jag skicka en remiss till andra mottagningar för att de sa att det kunde ta ytterligare fem år för att få en tid. Inte hjälpsamma över huvudtaget