Mottagning Barntuberkulos Huddinge, Karolinska Universitetssjukhuset logo
Infektionsmottagning

Mottagning Barntuberkulos Huddinge, Karolinska Universitetssjukhuset

Tuberkulosmottagningarna heter numera Mottagning Barntuberkulos Huddinge. Här utreds och behandlas tuberkulossmittade barn i länet. Mottagning Barntuberkulos Huddinge utreder och behandlar barn och ungdomar upp till 18 år. Vi tar emot barn via remiss från skolor, BVC, vårdcentraler och infektionskliniker. Ofta är det nyanlända barn med positiv tuberkulintest eller barn som träffat en person...
Mottagning Barntuberkulos Huddinge, Karolinska Universitetssjukhuset

Vår mottagning har gått över till att använda Alltid öppets e-tjänster för digital vård. För åtkomst behöver du ladda ner appen Alltid öppet där du laddar ner appar till din telefon eller logga in via webb på www.alltidoppet.nu.

Vi tar emot barn via remiss från skolor, BVC, vårdcentraler och infektionskliniker. Ofta är det nyanlända barn med positiv tuberkulintest eller barn som träffat en person sjuk i tuberkulos, då genomför man en smittspårning. Vi tar också emot barn som fått reaktioner efter tuberkulosvaccination.

Upptagningsområdet innefattar Stockholms län. Teamet består av läkare och sjuksköterskor.

Informationen uppdaterades 00:53 - 15 apr, 2025

Infektionssjukvård