Barnmorskehuset logo
1/13
Barnmorska

Barnmorskehuset

Barnmorskehuset erbjuder det lilla extra i tillvaron under er graviditet. Våra barnmorskor har en lång erfarenhet av förlossningsvård, mödravård, ultraljud- och fosterdiagnostik. Vi bemöter varje par med stort engagemang under hela graviditeten. Med stor omsorgsfullhet och kunnighet guidas ni genom ultraljudsundersökningen och NIPT så att det blir en trygg upplevelse. Alla är varmt välkommen...
Barnmorskehuset

Alla är varmt välkommen att boka NIPT och ultraljudsbesök hos oss under hela graviditeten oavsett vilken MVC eller region man tillhör.

Vår mottagning är centralt belägen och med en lyxig, lugn och avslappnad atmosfär.

Barnmorskehuset har en hög tillgänglighet för sina kunder. Man når oss lätt via email eller telefon.

Målet är att finnas tillgängliga för familjen och individen för att underlätta vardagens stress och press. Vi vill att du ska må bra och känna trygghet när du är som mest sårbar. Barnmorskehuset finns helt enkelt där du är i livet. Vi följer de medicinska riktlinjerna i regionen.

Vi erbjuder

• NIPT (non invasive prenatal testing)

• Ultraljud, bland annat:

• tidigt Ultraljud

• dateringsultraljud (TUL)

• rutinultraljud (RUL)

• tillväxtultraljud.

Hög tillgänglighet på telefon, sms och email även utanför ordinarie mottagningstid.

Notera: Privat ultraljud och NIPT innefattas inte under fritt vårdval inom Västra Götalandsregionen, vilket innebär att Barnmorskehusets tjänster inte är kostnadsfria.

Varmt välkommen till Barnmorskehuset!

Informationen uppdaterades 11:01 - 23 maj, 2024

Frågor och svar

Fråga ställd 13:05 - 16 jan, 2020
Hej! Vad kostar tillägget förnmöjlighet att analysera könskromosomsavvikelser och kön? Med vänlig hälsning, Rebecka
Hej! Det ingår i grundpaketet dvs 5495 kr. varmt välkommen! Barnmorskehuset
Fråga ställd 13:06 - 21 jun, 2019
Hej när kan man tidigast göra en köns bedömning på barnet?
svarar:
Hej! Man kan oftast göra en bedömning från v 18+0 om barnets position är optimal. Med vänlig hälsning, Barnmorskehuset
Fråga ställd 11:19 - 21 apr, 2019
Hejsan, vi letar efter en trygg och bra mottagning för att sätta in hormonspiral till min sambo. Privat vård verkar helt klart bättre. Men vad blir den totala kostnaden för Första besök till och med insättning?
svarar:
Hej! Tack för förfrågan. Vi har tyvärr inga möjligheter att erbjuda er någon tid för tillfället pga hög belastning på vår mottagning. Allt gott!
Fråga ställd 11:44 - 10 apr, 2019
Hei! Jeg bor i Oslo,Norge og er 37år og 18 uke gravid nå. Jeg er finsk. Jeg har hatt det litt vanskelig her å vaere gravid för at de tar ikke samme pröver her en i Finland og Sverige og kjenns at ingenting fungerer likt en i Finland eller Sverige. Jeg får ikke den nakke tingen som man gjör tileksempel i Finland på uke 12. Her får man det bare om man er över 38. Så jeg tenkte at er det muligt flr meg å få vite om mine barne(de er tvillinger)har down syndrome eller noe med nipt test? Tusen takk för svar :)
svarar:
Hej! Du är varmt välkommen till oss för ett nipt. Du hittar mer info och möjlighet att boka tid via hemsidan. www.barnmorskehuset.se Allt gott! Barnmorskehuset
Fråga ställd 11:08 - 27 sep, 2018
Hej, mitt namn är Sofia. Jag har just plussat på ett grav.test. Jag vill gärna gå hos er. Det är väldigt tidigt, skulle få mens idag och plussade idag. Har ni möjlighet att ta emot mig? Hur börjar jag? Mvh, Sofia
svarar:
Hej Sofia! Du är varmt välkommen att gå hos oss. Du kan höra av dig via mail eller telefon för tidsbokning av inskrivning eller boka din tid via hemsidans onlinebokning. Vill bara uppmärksamma dig på att det är förknippat med en avgift att gå på Barnmorskehuset. Se prisuppgifter på hemsidan. Varmt välkommen! Barnmorskorna på Barnmorskehuset
Fråga ställd 19:17 - 29 aug, 2017
Använder ni 3D vid tillväxtultraljud? Jag är gravid i v 27 (26+3)
svarar:
Hej Ida! Vi har idag inte 3D ultraljud men kommer inom en månad ha den möjligheten. Håll dig uppdaterad på vårt utbud via hemsidan. Varmt välkommen! Barnmorskehuset
Fråga ställd 16:09 - 23 feb, 2017
Har ni så man kan använda frikort?
svarar:
Hej Louise! Frikortet gäller inte hos oss då vi är ett helprivat alternativ och inte får stöd från VGregionen.
Fråga ställd 18:59 - 6 jan, 2017
Har haft min första spiral insatt sedan september. Vaje gång jag har virus i kroppen blir spiralen jätteobehaglig! Ska jag ta ut den?
svarar:
Jag tror att det är bäst att du tar kontakt med den kliniken som satt in den på dig för vidare råd och guidning. Innan uttag tycker jag att det är lämpligt att kontrollera att den sitter på plats. Det görs av en gynekolog med ultraljud. Med vänlig hälsning Barnmorskehuset
Fråga ställd 07:45 - 24 nov, 2015
Möjligt att få en uppskattad förlossningsvikt (på barnet) vid tillväxtultraljud? Hur många bilder får man?
svarar:
Det är en skattad vikt du får vid ultraljudstillfället och utifrån det kan man uppskatta en ungefärlig vikt. Vanligtvis brukar det bli 2-3 bilder men man kan även föra över bilder på USB. Vänligen ring 031-3007001 för tidsbokning. Mvh Barnmorskehuset

Vi jobbar här

Leg ultraljudsbarnmorska

Staffan Asker
Staffan Asker

Admin/faktura/marknadsföring

Barnmorskehuset får höga betyg för sin välkomnande och kunniga personal samt avslappnade atmosfär. Många patienter uppskattar särskilt de detaljerade och noggranna förklaringarna under ultraljudsbesöken. Den trygga och personliga vården lyfts fram som en betydande fördel. Dock nämner några att kostnaden för besök kan upplevas som hög, och enstaka gånger har undersökningarna varit korta eller stressiga.
Kunnig och härlig personal
Kort och stressad undersökning
Bristande information förväntningar
Bristfälligt bemötande ibland
gravidvård, ultraljud, NIPT-test
*Sammanfattat från Google (31).

Delinke G.
11 jun, 2024
Vi är helt nöjda. Trevlig, ren och vänlig miljö. Karin var väldigt vänlig mot oss. Trots att jag inte talar svenska bra förklarade hon allt tydligt och långsamt. 10 stjärnor 🌟
4.8
Irina
20 jun, 2018
Har tre barn men har tyvärr varit gravid dubbelt så många gånger - kan säga att jag har testat ALLA privata och kommunala MVC och barnmorskemottagningar i Göteborg och även Stockholm. Och Barnmorskehuset är den absolut bästa av dem. Genuin omtanke, högklassig vård och professionell personal - vad mer kan man önska sig. Har haft svårt ångest pga tidigare svåra graviditeter men har blivit omhändertagen av BH på det bästa möjliga sättet.