Hos Citynaprapaterna möter du naprapater som under lång tid har arbetat nära människor och deras kroppar. För oss är varje patientmöte ett hantverk – vi använder händerna, blicken och öronen för att förstå vad som händer i just din kropp. Erfarenheten gör att vi känner igen mönster, men vi vet också att ingen kropp är den andra lik.
Nyfikenheten är lika viktig som erfarenheten. Därför fortsätter vi att fylla på med ny kunskap genom kurser, seminarier och möten med kollegor. På så vis blandas det klassiska handlaget med det senaste inom vår forskning och praktik.
Naprapati och förbättra kroppens funktion är vår kärna. Det är här hantverket blir tydligt: att känna spänningen i en muskel, följa en led som inte rör sig som den borde, eller upptäcka hur en liten förändring i en rörelse kan påverka hela kroppen. Det är ett arbete som kräver både fingertoppskänsla och förståelse för hur kroppens system hänger ihop.
När det behövs väver vi in andra metoder. En stunds massage kan mjuka upp spända muskler så att naprapatin får bättre effekt. Akupunktur kan hjälpa kroppen att hantera smärta på ett mer naturligt sätt. Och stötvågsbehandling kan ge ny fart åt en envis hälsena eller en överansträngd armbåge. Vi väljer alltid det som passar bäst för just dig och ditt problem – inte tvärtom.
Någon kommer in och håller sig för ryggen efter att ha försökt lyfta matkassarna ur bilen. En annan har kämpat i månader med huvudvärk som börjar i nacken efter långa dagar framför datorn. Vi möter också dem som längtar tillbaka till golfbanan eller löparspåret, men som stoppas av en stel höft eller ett knä som säger ifrån.
Oavsett om det är något som smugit sig på under lång tid eller ett plötsligt ryggskott som gör det svårt att knyta skorna på morgonen, så letar vi efter orsaken. Det är först när vi förstår varför smärtan uppstått som vi kan skapa en behandling som håller i längden.
Vanliga frågor från patienter

Webbsida