Barn- och ungdomspsykiatri Västmanland

Barn- och ungdomspsykiatri Västmanland

, Västerås
1.69 av 5
(4 patientomdömen)
karta knapp bakgrund

Västmanlands sjukhus Västerås, Ingång 22, Västerås, 72189

Öppet måndag från 08:00

Om oss

Barn- och ungdomspsykiatrin (BUP) utreder, behandlar och ger stöd till barn och ungdomar under 18 år med allvarlig psykisk ohälsa, till exempel nedstämdhet/depression, oro/ångest och svårigheter att hantera känslor och relationer till andra. Det är vanligt att barn och ungdomar som har stora svårigheter att fokusera och koncentrera sig söker hjälp hos oss. Vägen in till BUP är via den länsövergripande mottagningen BUP Start som är placerad i Västerås, längre ned på sidan under relaterade mottagningar hittar ni BUP Start. Så om ditt barn inte redan har en pågående kontakt på BUP så är det dit du ska vända dig. Vi erbjuder nyanmälda barn och ungdomar ett första bedömningssamtal inom 30 dagar och ett andra besök inom ytterligare 30 dagar, enligt den förstärkta vårdgarantin.
Vi arbetar med barnens och ungdomarnas behov i fokus. Arbetet utgår från evidensbaserade metoder som har visat sig fungera inom barnpsykiatri. All personal arbetar under sekretess och har därmed tystnadsplikt. Samverkan med barn- och ungdomskliniken och barn- och ungdomshabiliteringen samt skola, förskola och socialtjänstens familjeenheter i kommunerna är en viktig del av BUP:s arbete. Besök hos Barn- och ungdomspsykiatrin är kostnadsfria, men uteblir man från ett bokat besök utan att höra av sig debiteras det.

Informationen uppdaterades 12:58 - 29 jan, 2024

ANNONS

Vill du veta hur din kropp mår? Boka en hälsokontroll hos Svensk Provtagning!

Svensk Provtagning erbjuder

  • ett stort utbud av hälsokontroller i olika omfattning
  • provsvar inom 5-7 dagar
  • över 155 provtagningsenheter från Kiruna i norr till Malmö i söder.
Boka hälsokontroll hos Svensk provtagning

Omdömen från patienter

Vårdkvalitet
1.5 av 5
Tillgänglighet
1.25 av 5
Lokal och hygien
2.75 av 5
Information
1.25 av 5
1.69 av 5

Baserat på 4 omdömen

Spontant omdöme
8 apr, 2022

Varit på bup start, tog 2 månader att få någon form av återkoppling. Försöker få en ny tid. Ringt två ggr och de lovar att höra av sig. Dags att ringa igen snart då det gått 3 veckor och man hör inte ett ord från dem. Samtidigt mår barnet sämre och sämre. Så galet att man inte får hjälp på en gång med barn som mår dålig. Så jobbigt att man ska behöva ringa och tjata flera ggr, känns som man bara är till besvär.

Vårdkvalitet
Tillgänglighet
Lokal och hygien
Information
Spontant omdöme
7 mar, 2022

Otroligt svårt att ens få tag i dom via telefon. Väntetid för att ens få göra en utredning är oacceptabelt långa. Det är barn som mår otroligt dåligt det handlar om! Samma gäller för att få träffa läkare! De flesta man pratar med har en jättedålig upplevelse med BUP västerås! Många är riktigt missnöjda ändå görs ingenting. Ibland upplevs det som att receptionen gör allt för att förhala en tidsbokning.

Vårdkvalitet
Tillgänglighet
Lokal och hygien
Information
Spontant omdöme
4 aug, 2018

Vårdkvalitet
Tillgänglighet
Lokal och hygien
Information
Spontant omdöme
26 apr, 2017

Svårt att nå bup per telefon. Sjukt svårt att få träffa läkare. Vansinnigt långa väntetider för barn. Barn och ungdomar borde upprioriteras!

Vårdkvalitet
Tillgänglighet
Lokal och hygien
Information

Kontakt och öppettider

Öppettider

Måndag - Fredag:08:00 - 16:00

Telefonnummer

+462117#### Visa nummer

Relaterade kategorier

Verksamheten är verksam inom