karta knapp bakgrund
Filter
Lediga tider
0
1
1
1
Öppettider
99+
57

Snarkskena i Norrmalm

Här på vården.se kan du hitta flera mottagningar i Norrmalm som erbjuder Snarkskena. Få mer information och boka tid redan idag! Läs mer.
545 mottagningar i närheten av Norrmalm
Karlatandläkarna
5.0 (3)

Mälarkliniken

fr. 11500 kr 
Inga lediga tider den närmaste månaden
Amini Dental
5.0 (37)
Tandläkarhuset Odenplan
5.0 (7)

Novo Dental
5.0 (4)
DermaCenter Stockholm
5.0 (2)
Folktandvården Eastmaninstitutet Bettfysiologi

Vill du komma i kontakt med mottagningen?
Drottning Dental, Norrmalm
5.0 (1)

1499 kr 
PTJ Dental Tandakuten City
5.0 (2)

Tornkliniken
5.0 (1)

fr. 1190 kr
Tandläkare Elisabeth Ådén Jangenstål

1100 kr
Oden Dental
5.0 (4)

fr. 490 kr 
Dr. Dental

fr. 290 kr
Stureplan Dental

fr. 1400 kr
Kvalident

fr. 490 kr 
City Dental
4.7 (48)

fr. 749 kr
Din Tandläkare i Solna
4.9 (33)
Tandklinik Veneer
3.0 (2)

Ett annat problem kan vara att man lider av apné, andningsuppehåll, när man sover och snarkskenan kan då hjälpa till att hålla luftvägarna öppna. Skenorna kan formgjutas efter dina tänder eller finns i vissa fall färdiga och behöver bara provas ut hos tandläkaren.

När behövs en snarkskena?

Att snarka är inte farligt, men kan vara väldigt påfrestande då sömnen störs. Om man snarkar kan man vända sig till en tandläkare för att få effektiv hjälp.

Snarkskena kallas även för apnéskena eller antiapnéskena, och syftar då till att avhjälpa andningsuppehåll när man sover. Andningsuppehåll kan vara från tio sekunder till två minuter långa och vanliga symtom är högt blodtryck, trötthet och svettningar eller att sömnen avbryts och man vaknar upp.

Har man andningsuppehåll är det vanligt att man även snarkar, men snarkning behöver inte nödvändigtvis betyda att man lider av sömnapné.

Snarkskenan är en typ av bettskena som är effektiv vid både snarkning och lätt till medelsvår apné. Skenan som ser ut som en tandställning gör att underkäken skjuts fram ungefär en halv centimeter vilket hindrar tungan och den mjuka gommen att falla bak och täppa till luftvägarna.