Palliativ vård i Nacka

På vården.se kan du jämföra 3 Palliativ vårdmottagningar i Nacka. Boka tid på den mottagning som passar dina behov bäst Läs mer.

Vad har palliativ vårdmottagningar i Nacka för snittbetyg?

I Nacka ligger snittbetyget för palliativ vårdmottagningar på 4.33, vilket är bättre än i resten av landet. Vad tycker du om din palliativ vård? Lämna gärna ett omdöme! Det tar bara några få sekunder. Genom att lämna ett omdöme hjälper du andra patienter att hitta rätt vård och bidrar till större transparens och öppenhet kring olika vårdgivare och palliativ vårdmottagningar i Nacka.

Vilken palliativ vård är bäst i Nacka?

Att välja vilken palliativ vård i Nacka du ska gå till är inte alltid ett självklart beslut. Det är viktigt att du känner dig trygg med den vårdgivare du väljer. Därför hjälper vi dig jämföra palliativ vårdmottagningar baserat på vad deras patienter faktiskt tycker.

Snittbetyg enligt patientomdömen på Vården.se

De palliativ vårdmottagningar med bästa snittbetyg i Nacka på Vården.se är:

Så tycker patienter om palliativ vårdmottagningar i Nacka

• Vi tog avsked av vår pappa efter en tids vård på Maria Regina. Vi är så nöjda med empatin från personalen, våra dialoger och deras kunskap. Vi ( hela stora familjen) har fått vara i det fantastiska huset och vi har fått så bra bemötande. Pappa var lugn och trygg hos er. Vi fick ett fint slut. Tack all personal!

– Camilla L. Maria Regina Hospice, Nacka

• Helt otrolig personal - så empatiska, lyhörda, kunniga och erfarna. De gjorde allt för att min pappa skulle känna sig sedd, hörd, lugn och trygg sina sista veckor i livet. De såg även till att vi anhöriga fick det stöd vi behövde och var lyhörda för alla våra önskemål och funderingar ❣️

– Klara L. Maria Regina Hospice, Nacka

• Det har känts så fint och tryggt att mamma fick vara sin sista tid på Maria Regina. Personalen är underbara och lokalerna känns så nära hemmiljö man kan komma. Vi har blivit så fint bemötta med respekt och värdighet. Alla rummen är individuella och man slipper sjukhuskänslan, personalen är lyhörda och kompetensen är hög. Det känns tryggt att vara patient och anhörig på Maria Regina. Jag vill tacka alla på Maria Regina för den fina tiden som ni skapade under min mammas sista svåra tid TACK!

– Annette J. Maria Regina Hospice, Nacka

• Vilken fantastisk miljö och en underbar, empatisk och proffsig personal!

– Elisabeth, patient R. Maria Regina Hospice, Nacka

• Fantastiskt miljö från huset till området! Speciellt den delen av huset som har enkla rum med utsikt över trädgården. Att öppna upp de franska dörrarna mot trädgården och blicka mot äppelträden, fågelkvitter…. Vi var tacksamma att vår mor fick somna till detta. Varmt TACK till alla de fina änglarna som jobbar och ger oss energi och att orka vara anhöriga .🌺

– Maria L. Maria Regina Hospice, Nacka

Vilka palliativ vårdmottagningar i Nacka har öppet på kvällar och helger?

Om du behöver hjälp på kvällen eller helgen kan du vända dig till någon av dessa palliativ vårdmottagningar:

Vad är palliativ vård?

Palliativ vård är en form av medicinsk vård som syftar till att förbättra livskvaliteten för personer som lider av allvarliga sjukdomar. Det fokuserar på att lindra symtom och minska lidande, snarare än att bota sjukdomen. Palliativ vård brukar också beskrivas som vård i livets slutskede.

Vilka olika faser finns inom palliativ vård?

Man brukar prata om tre olika faser inom palliativ vård. Den första fasen är den inledande fasen, där fokus ligger på att stabilisera symtom och behandla sjukdomen för att ge patienten bästa möjliga livskvalitet. Den andra fasen innebär en gradvis försämring av patientens tillstånd och ökad behov av symtomlindring och omvårdnad. I den tredje och sista fasen är sjukdomen oftast avancerad och patienten kan vara i slutskedet av sitt liv. Här är målet att ge patienten en värdig sista tid i livet, samt att stödja familjen under denna svåra period.

Hur länge kan man få palliativ vård?

Hur länge man får palliativ vård beror på patientens individuella behov och sjukdomsförlopp. Vissa patienter får palliativ vård under en kortare period, medan andra kan behöva det under flera månader eller år. Det beror på vilken sjukdom det handlar om, hur sjukdomen utvecklas och hur väl patienten svarar på behandling och symtomlindring.