Kiropraktorbehandling i Norrtälje

Här på vården.se kan du hitta flera mottagningar i Norrtälje som erbjuder Kiropraktorbehandling. Få mer information och boka tid redan idag! Läs mer.
727 mottagningar i närheten av Norrtälje
 
Naprapatlandslaget Norrtälje

795 kr 
Agilokliniken Södermalm
4.8 (8)

860 kr 
Engelbrekts Kiropraktorcenter
4.9 (51)

990 kr 
Joylife Uppsala

820 kr
Joylife Stockholm
4.9 (2)

820 kr
Västermalms Kiropraktik
5.0 (17)

750 kr
Evokliniken

fr. 890 kr 
Joylife Solna

820 kr
Agilokliniken Norrlandsgatan

860 kr 
Stjärnkliniken Stockholm Stureplan

855 kr
State Of Spine

600 kr 
Naprapatlandslaget Telefonplan

fr. 795 kr 
Naprapatlandslaget Stockholm Södermalm

795 kr 
Naprapatstyrkan
4.4 (2)

695 kr 
Naprapatlandslaget Stockholm Odenplan

795 kr 
Rehabkliniken
4.9 (33)

890 kr
Stjärnkliniken Stockholm City

855 kr
Naprapatlandslaget Täby

795 kr 
Naprapatlandslaget Stockholm Hornstull

795 kr 
Naprapatlandslaget Sundbyberg

795 kr 
Naprapatlandslaget Stockholm Bromma

795 kr 
Muskelcentrum Sigtuna

fr. 830 kr
Naprapatlandslaget Södertälje

795 kr 
Naprapatlandslaget Stockholm Hammarby Sjöstad

795 kr 
Naprapatlandslaget Stockholm Arenastaden

795 kr 
Muskelcentrum Uppsala Björkgatan

830 kr
Muskelcentrum Uppsala Fyristorg

fr. 830 kr
Stjärnkliniken Stockholm Solna

855 kr

Vanliga orsaker till att man uppsöker en kiropraktor är vid akut eller långvarig smärta i exempelvis rygg eller mellan skulderbladen, vid spända och ömmande muskler, spänningshuvudvärk, ischias, domningar i armar och ben, idrottsskador och arbetsrelaterade skador och besvär.

I vissa fall kan man utreda vad som orsakar smärtan och kiropraktorn kan, förutom att behandla, även utforma träningsprogram och komma med råd om hur man bäst förebygger framtida problem.

Ofta beror smärta på att en led har blivit stel. När en leds normala funktion försämras, påverkar det kringliggande muskler och nerver och orsakar smärta. Genom en kiropraktorbehandling kan man återställa ledens normala flexibilitet och på så sätt förbättra smärttillståndet.

Oftast får man tre till fem behandlingar inom några veckor. Därefter gör man uppehåll och utvärderar resultaten. Blir man inte bättre kan kiropraktorn föreslå annan typ av vård.

Första besöket hos en kiropraktor

Vid första besöket hos kiropraktorn gör man en grundlig undersökning för att upptäcka svullnader, ändrade rörelsemönster och hur samspelet mellan muskler och leder fungerar. Eftersom dysfunktion i lederna kan påverka nerver, är det viktigt att även göra neurologiska undersökningar.

Gemensamt går man igenom sjukdomshistoria, arbetssituation, tidigare besvär, mediciner och hur mycket man rör på sig.

Kiropraktorn kan efter första besöket avgöra om kiropraktorbehandling är lämpligt och i så fall, vilka metoder som ska användas.

Kiropraktiska behandlingsmetoder

Det finns flera metoder kiropraktorn använder sig av för att återställa en leds normala funktion. Oftast kombineras metoderna för att ge ett bra resultat.

Justering eller kiropraktisk ledmanipulation – är den vanligaste typen av kiropraktorbehandling som innebär att man ökar ledens rörlighet och normaliserar nervers flöde runt leden. När leden är i ett utspänt läge gör kiropraktorn en snabb och kort handrörelse, vilket separerar ledytorna något.

Ofta hörs en “knäpp” i leden som kommer av en snabb tryckskillnad i ledvätskan. Justering gör även att endorfiner frisätts och minskar smärta. Justering gör inte ont, men ljudet kan vara obehagligt.

Massage – genom knådning, cirkelrörelser och strykningar mjukar man upp huden och spända muskler och ökar blodcirkulation och lymfcirkulation.

Triggerpunktbehandling – musklerna har ömma punkter, triggerpunkter. Genom att trycka på dessa punkter får kiropraktorn musklerna att slappna av.

Traktionsbehandling – genom att mycket långsamt separera ledytorna med händerna uppnås smärtlindring.

Muskeltöjning och stretchning – muskeltöjning, det vi kallar stretchning, mjukar upp spända muskler och bidrar till ökad rörlighet och avslappning i specifika muskler och muskelgrupper.

Mobilisering – vid mobilisering drar kiropraktorn ut leden lite längre än vad den klarar själv, därefter får man arbeta tillbaka den till utgångsläget. Ledens rörlighet ökar som vid justering. Skillnaden är att endorfin inte frisätts i samband med mobilisering.

Eftersom kiropraktorbehandlingen innebär töjning av leder och muskler är det vanligt att man får träningsvärk och känner sig öm i kroppen efter en kiropraktorbehandling. Dessa biverkningar är snabbt övergående.