En hälsporre frambringas av en överbelastning av bindvävsstrukturer i hålfoten. Denna bindväv utgör ett viktigt stöd för foten då den belastas när vi står, går och springer.
Ett vanligt symtom är känslan av smärta och ömhet i hälen i de första stegen man går efter stillasittande. Exempelvis när man kliver upp ur sängen på morgonen. Smärtan känns ofta under eller på insidan av hälen. Smärtans styrka kan variera från lättare obehag till kraftigt brännande.
Hos oss kan vi hjälpa dig med dina besvär kring hälsporre. Utan behandling kan det ta upp till ett år för hälsporren att försvinna. Stötvågsbehandling är en lämplig behandlingsmetod som vi använder på vår klinik.
Se till att du har ett par ordentliga skor som passar dina fötter. Det finns en speciellt utformad hälkopp att lägga i skorna som trycker ihop fettkudden under hälen vilket kan ge avlastning.
Stretching av vadmuskel. Rådgör gärna med oss för tips på bra övningar.
Tejpning (för att ge stabilitet).
Undvik träningsformer som löpning och längre promenader, framförallt på hårt underlag. Ersätt istället den träningen med cykling och simning där hälen inte utsätts för belastning.
Att se över sina skor är det första man kan göra. Se också till att alltid värma upp och varva ner ordentligt i samband med träning.
Välkommen att kontakta oss för mer information!
Leg kiropraktor
Joakim studerade på Syddansk Universitet i Odense Danmark och 2011 blev han utexaminerad som Cand. Manu (Master of Chiropractic).
Utbildningen är på 5 år varav det tre första läses parallellt med medicinstuderande. Under utbildningen har Joakim haft 1-års praktiktjänstgöring på Ryggcentret på Middelfart sjukhus i Danmark.
Där ingick han som kiropraktor i ett team tillsammans med läkare, sjuksköterskor och sjukgymnaster. På ryggcentret lades det stor vikt på utredning av patienten för att korrekt diagnos skulle kunna ställas och behandlingen optimeras.
Leg kiropraktor
Ola tog sin examen 2001 på Palmer College of Chiropractic, USA. AT-tjänstgöring gjordes på bl.a. Göteborgs Medical Center (GMC), Kristinelundskliniken samt Kungsportsläkarna i Göteborg.
Ola jobbade även på Hälsocentrum i Karlstad under några år och etablerade samtidigt Kiropraktorerna Frölunda i maj 2003.
Leg kiropraktor
Ulrika Lundin (fd Bergman) studerade på Anglo-European College of Chiropractic (AECC) i England och tog examen 2004, varvid hon erhöll en magistergrad i kiropraktik.
Innan starten tillsammans med Ola Wimelius på Kiropraktorerna Frölunda arbetade hon på en av Göteborgs största kiropraktorkliniker. Ulrika gjorde sin AT-tjänstgöring på Sahlgrenska univeristetsjukhuset, varpå hon fick sin legitimation från Socialstyrelsen.
Ulrika vill hålla sig uppdaterad och hon har vidareutbildning inom kraniell terapi och områden som innefattar pediatrik (behandling av barn) och behandling av gravida kvinnor.
Hon utgår alltid ifrån den enskilde patientens behov vid bedömning och behandling vare sig det gäller ett knä, nackbesvär eller huvudvärk, akuta eller kroniska besvär.
Leg kiropraktor
Kiropraktor Isabella Gottberg har en Master of Chiropractic examen från Syddansk Universitet. Ett års praktiktjänstgöring på Middelfart Sjukhus ingår i examen. På sjukhuset arbetade Isabella med diagnosticering och utredning av ryggbesvär tillsammans med kirurger, reumatologer, radiologer, sjuksköterskor och sjukgymnaster. Isabella har även gjort AT-tjänstgöring på bland annat Mölndals- och Södra Älvsborgs sjukhus, och fick därefter sin legitimation från socialstyrelsen.
Isabella lägger stor vikt vid individualiserad behandling utifrån den enskildes specifika diagnos och behov. Hon håller sig uppdaterad vad det gäller ny forskning och strävar efter att erbjuda behandling efter bästa vetenskapliga evidens. Hon använder sig även av mjukare avspänningstekniker som komplement till kiropraktisk justering.