Copyright © 2026 Vården Online Sverige AB

GastroMedica erbjuder dig möjlighet till koloskopi utan remiss i Göteborg.
Koloskopi är en noggrann undersökningsmetod där en flexibel slang med en diameter på cirka 1 cm förs in i tjocktarmen, som är ungefär 120 cm lång. Koloskopet är utrustat med en tv-kamera samt kanaler för luft, vatten, sug och instrument.
Koloskopi används för att utreda symtom som:
anal blödning
halsbränna
leversjukdom
dyspepsi
diarré.
Koloskopi är även effektiv vid screening för tjocktarmscancer och annan cancer. Om läkaren upptäcker sjukdomssymtom tas biopsier, det vill säga vävnadsprover.
Du kan själv boka tid för koloskopi direkt hos oss. Efter bokningen kontaktar vi dig för att säkerställa att undersökningen är rätt val utifrån dina besvär.
Inför undersökningen är det viktigt med korrekt tarmförberedelse. Du kan läsa mer om detta på vår hemsida och påbörja laxering enligt våra instruktioner inför din bokade tid. Själva koloskopin tar cirka 15–30 minuter. Vid behov erbjuder vi lugnande och smärtlindrande läkemedel, vilket gör att undersökningen oftast kan genomföras med endast lätt obehag. Vid undersökningen kan vi vid behov ta vävnadsprover eller ta bort polyper direkt (tilläggskostnad kan tillkomma). Vid behov samarbetar GastroMedica med regionala sjukhus och remitterar vidare för fortsatt handläggning.
OBS! Undersökning genomförs endast om medicinsk indikation föreligger.
Boka en konsultation hos GastroMedica idag, för att se om koloskopi är rätt metod för dina besvär!
GastroMedica är en privat specialistläkarmottagning i Göteborg som fokuserar på utredning, diagnostik och behandling av internmedicinska symtom och besvär med mag-tarmkanalen. På GastroMedica utreds och behandlas besvär såsom ont i magen, IBS, halsb...
Webbsida
ptj.seTelefon