Är du gravid? Femcare erbjuder dig möjligheten att göra fostertestet NIPT. Du behöver inte komma in till vår klinik, men du behöver ha möjlighet att ta ett blodprov på en av provtagningsenheterna i Region Stockholm.
NIPT står för Non-Invasive Prenatal Test och är ett enkelt test som innebär att ett blodprov tas från den gravida kvinnan och ger besked om det finns risk för att ditt foster har kromosomförändringar motsvarande trisomi 21, 18 eller 13 hos det ofödda barnet. Testet har stor säkerhet och resultatet kommer inom 10 arbetsdagar. Testet kan utföras på kvinnor från vecka 10+0. Du behöver ha gjort ett ultraljud som bekräftar graviditetslängden samt att det inte handlar om en tvillinggraviditet, då testet ej är möjligt att använda på ett korrekt sätt.
Du behöver inte besöka Femcares fysisk klinik i Södertälje, men du måste ta ett blodprov på en av Karolinskas 46 provtagningsenheter i Region Stockholm. Du får provsvar inom 10 arbetsdagar. Om inga avvikelser visas i provsvaret kommer du att få svaret online. Annars kommer någon från Femcare att ringa dig med information om porovsvar samt rekommendation om vidare handläggning.
Beställ ditt NIPT-test idag! Gå in i Femcare-appen eller gå in på vår hemsida femcare.com och välj NIPT.