Behandling av PCOS

Vad är PCOS?PCOS, polycystisk ovarialsyndrom, är en vanlig orsak till mensrubbning som skapar små blåsor på en eller båda äggstockarna. PCOS...

Boka tid hos EsterCare - Gynmottagning Torsplan för Behandling av PCOS.

275kr
Enligt patientavgifter i Region Stockholm. Frikort gäller

Vad är PCOS?

PCOS, polycystisk ovarialsyndrom, är en vanlig orsak till mensrubbning som skapar små blåsor på en eller båda äggstockarna. PCOS orsakas av en obalans mellan hormoner från äggstockarna, de tillverkar då för mycket av könshormonet testosteron. Man uppskattar att så många som var tionde kvinna i fertil ålder har PCOS.

Vanliga symtom vid PCOS?

Utebliven eller oregelbunden mens, akne, ökad behåring på kroppen, svårigheter att bli gravid, viktuppgång, nedstämdhet och minskad sexlust.

När ska du söka hjälp?

Kvinnor som har PCOS kan ha gått med sina symtom en tid utan att veta vad de beror på men som regel gäller att om du har mens färre än fyra gånger per år, upplever en ökad behåring eller om du har svårigheter att bli gravid är det bra att söka vård hos en gynekolog. Våra gynekologer kan hjälpa dig med rådgivning, diagnos och eventuell behandling.

Letar du efter något annat? Se vilka fler tjänster som EsterCare - Gynmottagning Torsplan erbjuder.

Norrmalm
Välkommen till EsterCares gynmottagning på Torsplan 18 i Stockholm! Vi öppnade vår mottagning under hösten 2023 i nyrenoverade lokaler i ett av de Norra tornen. Du behöver ingen remiss för att komma till oss och vi tar emot patienter från alla regioner. Hos oss betalar du en avgift på 275 kr för ett besök och frikort gäller.  Vi kan hjälpa dig med klimakteriebesvär, blödningsrubbningar, PMS/PMDS, PCOS, endometrios, infektioner, vulvasmärta, förlossningsskador, urininkontinens, framfall, gynekologiskt ultraljud, buksmärta och mycket mera. Vi verkar på uppdrag av Region Stockholm.  Om EsterCare EsterCare grundades ur en frustration över kvinnors livskvalitet. Vi brinner för att tillgängliggöra kvinnovården för alla som behöver vård, råd och behandling. Vi har även en app för digitala gynekologbesök om du inte kan ta dig till Stockholm.  Missa inte - Gynpodden I vår egna podcast pratar vi om kvinnokroppen och jämställdhet utifrån ett vetenskapligt perspektiv. Podden drivs av EsterCares grundare Lydia & Helena, personliga historier varvas med ämnen där vi bjuder in Sveriges främsta experter för att tillsammans sprida kunskap. Kvinnans kropp är fantastisk, och komplex – kan vi skapa förutsättningar för att förstå den bättre kommer det att leda till högre livskvalitet. Vi är övertygade om att högre livskvalitet är en förutsättning för ett mer jämställt samhälle.

Hannah L.
31 maj, 2025
Det mest obehagliga gynbesök jag varit med om. Gynekologen var arrogant, obehaglig och han visade ingen respekt eller förståelse för min situation. Kände mig förnedrad och förlöjligad. Kommer aldrig besöka dem igen.
Linda L.
24 jan, 2025
Jag är jättenöjd med mitt besök hos EsterCare! Tack för fint bemötande och bra hjälp.

Vi jobbar här

Helena Graflund Lagercrantz