Interpersonell terapi, IPT

Vi på Familjeterapeuterna Syd erbjuder behandling genom interpersonell terapi, ibland förkortat IPT.Vad är interpersonell terapi?Interperson...

Boka tid hos Familjeterapeuterna Syd i Uppsala för Interpersonell terapi, IPT.

från 1200kr
45 minuter: 1125 kr, 60 minuter: 1500 kr (paketpris: 6000 kr), 75 minuter: 1875 kr, 90 minuter: 2250 min

Vad är interpersonell terapi?

Interpersonell terapi syftar till en strukturerad form av psykoterapi där fokus ligger på relationer. Problem som uppstår i nära relationer kan leda till olika symptom, till exempel psykologisk stress, depression och ångest.

Behandling med IPT kan hjälpa vid:

• Oro och stress
  • Nedstämdhet eller depression
  • Depression under graviditet och efter förlossning
  • Sorg som inte går över

Hur länge pågår terapin?

Interpersonell terapi är en tidsbegränsad behandling, där du erbjuds 4–5 samtal. Tillsammans med din terapeut bestämmer du tidigt i behandlingen vilket område ni ska fokusera på, för att snabbt kunna rikta kraften där den behövs som mest.

Välkommen att kontakta Familjeterapeuterna Syd i Uppsala om du har frågor eller vill boka en tid!

Letar du efter något annat? Se vilka fler tjänster som Familjeterapeuterna Syd i Uppsala erbjuder.

Kungsängen
Välkommen till Familjeterapeuterna Syd i Uppsala! Vi arbetar sedan starten 2012 utifrån ledord som respekt, transparens och glädje. Vi eftersträvar alltid att kunna erbjuda personlig service, korta väntetider och möjlighet till utveckling – hos oss ska både klienter och anställda känna sig välkomna och sedda. I Uppsala finns vid intill centralstationen, nära resecentrum för största möjliga tillgänglighet.  Vi hjälper dig! Hos oss på Familjeterapeuterna Syd i Uppsala kan vi erbjuda en rad olika tjänster utifrån dina behov, till exempel: Individuell psykoterapi Par- och familjeterapi Familjerådgivning Handledning och utbildning Stöd och rådgivning Digitala vårdtjänster Inom psykoterapin arbetar vi med inriktningar som som psykodynamisk terapi samt kognitiv beteendeterapi. Vi har breda språkkunskaper och kan också förmedla tolk vid behov. Vi är en del av Region Uppsala Vår mottagning i Uppsala är del av region Uppsala genom vårdval Psykoterapi, vilket innebär att vi på uppdrag av Region Uppsala arbetar med psykoterapi via remiss från psykiatrin eller från mödravården. Högkostnadsskyddet gäller hos oss för remitterade besök. Våra mottagningar Familjeterapeuterna har verksamhet på många orter i Sverige. Du hittar oss i: Stockholm - Gamla stan Stockholm - Östermalm, Humlegården Malmö Helsingborg Lund Uppsala Örebro Växjö Rättvik Nässjö Göteborg Kristianstad Vi har även mottagningar utanför Sverige i: Köpenhamn Fuengirola Barcelona Varmt välkommen till Familjeterapeuterna Syd i Uppsala!

Vi jobbar här

Ann-Charlotte Alm Reich
Ann-Charlotte Alm Reich

Leg. psykoterapeut, socionom, familjerådgivare och parterapeut