Vi arbetar sedan starten 2012 utifrån ledord som respekt, transparens och glädje. Vi eftersträvar alltid att kunna erbjuda personlig service, korta väntetider och möjlighet till utveckling – hos oss ska både klienter och anställda känna sig välkomna och sedda.
I Uppsala finns vid intill centralstationen, nära resecentrum för största möjliga tillgänglighet.
Familjeterapeuterna Syd i Uppsala kan erbjuda sina klienter en rad olika behandlingar, både individuellt och i grupp tillsammans med en partner eller familj. Metoder som vi använder oss av är psykodynamisk terapi (PDT), kognitiv beteendeterapi (KBT) och interpersonell terapi (IPT). Vi handleder och utbildar inom de områden där mellanmänskliga relationer spelar stor roll för att lösa konflikter och att utvecklas som individ/grupp. Familjeterapeuterna Syds ledord är respekt, transparens och glädje, och har varit det sedan det grundades 2012.
Vi erbjuder även Familjerådgivning via kommunala avtal och privat behandling.
Familjeterapeuterna är del av Hälsoval Skåne. Det innebär att vi på uppdrag av Region Skåne arbetar inom vårdval psykoterapi. Vi tar också emot remisser från primärvården i Skåne och erbjuder psykoterapi inom högkostnadsskyddet.
Vi erbjuder familjerådgivning på uppdrag av nio kommuner i Stockholm. De är Stockholm Stad, Lidingö, Danderyd, Täby, Haninge, Sollentuna, Värmdö, Ekerö, Norrtälje, Huddinge, Nacka, Järfälla, Håbo, Sigtuna, Tyresö och Österåker kommun. Ni som är folkbokförda i någon av dessa kommuner har rätt till subventionerade samtal i tjänsten Familjerådgivning. Familjerådgivning erbjuds till par och familjer som söker hjälp för relationsutmaningar. Familjerådgivning är stödjande och rådgivande. Barnperspektivet är en central del i arbetet med familjer hos oss. Familjerådgivning varar oftast mellan 3-5 samtal och leder till förändring. I olika åldrar kan behoven i relationer och frågor som rör relationer se olika ut. Familjerådgivning har stark evidens i forskning (Kärlek & Hälsa, Ann-Marie Lundblad, 2005).
Till Familjerådgivningen kan Ni vända Er från 18 års ålder med undantag för vissa kommuner som godkänner att barn under 18 år kan delta i behandlingen. Ni kan vara par eller ha familjerelation som syskon eller föräldrar- vuxna barn som Ni söker hjälp för.Privata kunder och företag
Vi tar emot både privata kunder och företag. Vill du komma till oss har du möjlighet att skicka in en egenremiss. Där beskriver du själv dina besvär, så gör vi en bedömning och erbjuder dig en tid.
Familjeterapeuterna Syd startades av Johan Hagström, legitimerad psykoterapeut. Johan är prästvigd i Svenska Kyrkan och har lång erfarenhet från människovårdande arbeten inom vård och omsorg i kommunal- och landstingsregi.
Vi talar svenska, engelska, persiska, kinesiska, arabiska och danska. Vi kan också förmedla tolk vid behov.
Familjeterapeuterna har verksamhet på många orter i Sverige. Du hittar oss i:
Stockholm - Vasastan
Växjö
Nässjö
Göteborg
Rättvik
Vi har även mottagningar utanför Sverige, i:
Köpenhamn
Fuengirola
Barcelona
Varmt välkommen till Familjeterapeuterna Syd i Uppsala!
Inga omdömen ännu. Bli den första att berätta om din upplevelse!

Leg. psykoterapeut
Webbsida