Artros är en sjukdom som kan uppstå i lederna i kroppen, vanligtvis i höft- och knäleder. Capio Ortopediska Huset i Johanneshov kan erbjuda behandling hos ortoped.
Artros är en vanlig sjukdom som orsakar besvär med smärta och stelhet. Artros påverkar brosket som finns i lederna som ska hjälpa benen att glida smidigt mot varandra, så att vi kan röra på oss. När man har artros bryts brosket ner snabbare än det byggs upp. Brosket kommer därför bli tunnare och tunnare, och kan till slut försvinna. Risken att drabbas av artros ökar ju äldre man blir.
Artros är en kronisk sjukdom som aldrig går att bota helt, men det går oftast att lindra symtomen och minska smärtan på olika sätt. När man har artros är det viktigt att lära sig mer om sjukdomen, för att veta vad som händer i kroppen och vad man själv kan göra för att minska besvären. Generellt är det viktigt att röra på sig, och att bygga upp musklerna kring de drabbade lederna. Capio Ortopediska Huset kan remittera dig till en fysioterapeut, så att du kan få hjälp med ett träningsprogram. Capio erbjuder även operationer hos ortoped för dig som behöver vidare behandling.
Du kan själv skriva en egenremiss (även kallad egenanmälan) om du tidigare har varit på utredning hos exempelvis din husläkare på vårdcentralen. I egenremissen beskriver du dina symtom och vad du har fått för insatser/vård tidigare. Du kan också be din husläkare skriva en remiss för att beskriva din symtombild och diagnos.
1. Egenremiss kan endast användas om du har
2. Bank-ID behövs för att skriva egenremiss i vår digitala tjänst.
Kontakta alltid 112 vid akuta tillstånd.
Kontakta Capio Ortopediska Huset och få hjälp med din artros, av en legitimerad ortoped!