Tandstensborttagning - för dig över 19 år

Hos oss på Smile Malmö City kan du få hjälp med att ta bort tandsten. Observera att du bara kan boka denna behandling om du är över 19 år.Om...

Boka tid hos Smile Malmö City för Tandstensborttagning - för dig över 19 år.

från 955kr

Om tandsten

Tandsten uppstår på grund av beläggningar och plack som sitter på tänderna. När beläggningarna och placket kommer i kontakt med saliv i munnen så blir de hårda och utvecklas efter ett tag till tandsten. Du känner igen tandsten som hårda gula eller bruna beläggningar på tänderna.

Hur tar man bort tandsten?

Tandsten ska tas bort av en tandhygienist. Såhär går det till:

• Tandhygienisten skrapar längs tanden med olika verktyg. I vissa fall används verktyg som istället vibrerar bort beläggningarna.

• Efter att tandhygienisten har skrapat bort all tandsten, så poleras dina tänder för att förhindra att ytterligare bakterier ska fastna och bilda ny tandsten.

Kan jag ta bort tandsten själv?

Nej, det går inte att ta bort tandsten själv. Många tror att det går att borsta eller skrapa bort tandsten själv men det stämmer inte. Det är viktigt att du vänder dig till en tandhygienist för att få bort tandstenen på rätt sätt. Om du låter tandsten vara för länge så kan det resultera i tandlossning och inflammationer i tandköttet.

Välkommen att boka en tid för att ta bort tandsten hos oss på Smile Malmö City!

Letar du efter något annat? Se vilka fler tjänster som Smile Malmö City erbjuder.
Se alla tillgängliga tider
Du får ett kostnadsförslag.
09.50Mån 23/6
08.30Tor 26/6
11.20Fre 27/6
395 kr

Västra Sorgenfri
Välkommen till Smile Malmö City – din tandläkare i centrala Malmö! I Malmö har Smile två allmäntandvårdskliniker och en renodlad specialistklinik. En av dem är Smile Malmö City som ligger centralt i Malmö på Föreningsgatan 40. Det allra viktigaste för oss är att du känner dig trygg, därför ser vi till att anpassa tandvården efter dina behov. Hos oss arbetar kompetenta tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor och specialisttandläkare. Behandlingar på Smile Malmö City Allmäntandvård Akut tandvård Barn- och ungdomstandvård Tandundersökning Tandhygienistbehandling, Tandreglering med Invisalign Tandimplantat Tandblekning Estetisk tandvård Om du är i behov av specialisttandvård har vi specialister inom tandreglering på plats. Vid behov av annan avancerad tandvård har vi dessutom möjlighet att remittera till Smile Specialisttandvård Malmö. Akut tandvärk? Vi hjälper dig omgående Är du i behov av akut tandvård? Hos oss får du alltid hjälp med kort varsel! Familjetandvård när den är som bäst Du vet väl om att du själv väljer vem ska ta hand om dina barns tänder? Smile erbjuder tandvård helt kostnadsfritt upp till 23 års ålder. Hela familjen är välkommen och vi hjälper gärna till att boka in tider efter varandra. Hos oss finns möjlighet att boka barn- och ungdomstandvård, lista ditt barn via hemsidan eller så är du varmt välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig med det samt att hitta en passande tid för besöket. Det är enkelt att hitta till Smile Malmö City Kliniken ligger centralt belägen i Malmö med goda kommunikationsmöjligheter i närheten. Välkommen att boka en tid hos Smile i centrala Malmö!

Smile Malmö City är generellt uppskattat för sitt vänliga bemötande och kompetenta personal. Många patienter känner sig trygga och nöjda efter besök, särskilt vid akuta behov. Några anser dock att kliniken inte är optimalt för barn, och enstaka kritik har riktats mot att de inte alltid väljer de bästa behandlingsmetoderna.
Vänligt bemötande
Kompetent personal
Trygg med behandlingar
Noggranna tandläkare
Bra för akut tandvård
Inte alltid barnvänligt
Undviker bästa metoderna
allmäntandvård, akut tandvård, estetisk tandvård, barn
*Sammanfattat från Facebook (13), Google (5), Vården (2) & Hitta (1).

Anders A.
19 maj, 2023
Jag fick i tisdags en rot uttagen samt ett implantat insatt av Dr. Kaveh Bordbar på Smile City, Malmö. Trots att detta nog var den mest omfattande tandbehandling som jag fått (80 minuter...), så gick det ganska smärtfritt och var inte alls så obehagligt som jag befarat. Här vill jag lyfta fram Kaveh och hans sköterska, som kunde svara på alla frågor som jag hade. Detta var väldigt bra och fick mig att slappna av. Jättebra tandvård! Tusen tack!
Joel R.
27 jan, 2023