Det finns mycket som påverkar färgen på dina tänder. Ökad ålder och vissa typer av livsmedel kan missfärga tänderna, och då kan tandblekning vara en lösning för att ge dem en ljusare och fräschare nyans.
Innan vi kan påbörja blekningen måste andra besvär, som till exempel hål, tandsten eller svårare missfärgningar åtgärdas. Därför får du först komma på en undersökning där jag kontrollerar dina tänder. Om allt ser bra ut kan du sätta igång med blekningen.
Hos AGAkliniken hjälper vi dig att bleka tänderna hemma, enkelt och smidigt. Först gör vi en avgjutning av dina tänder, och utifrån den tillverkar vi en individuell plastskena. Skenan får du med dig hem tillsammans med en blekgel. Du applicerar sedan gelen i skenan, innan du fäster den på tänderna där den får verka.
Tveka inte att kontakta AGAkliniken om du har frågor kring tandblekning!
Leg. Tandläkare
Jag är utbildad på Karolinska i Stockholm och tog min examen samt fick min legitimation 1993. Jag har arbetat som privattandläkare på mina egna kliniker sedan 1995. Jag har även arbetat som tandläkare i Oxford under 2001-2003.
För att följa utvecklingen inom tandvård och hålla mig uppdaterad går jag på många vidareutbildningskurser inom bland annat modern estetisk tandvård.
Bra tandvård bidrar till ökad självkänsla och tillfredsställelse i vardagen, vilket jag som tandläkare tycker är viktigt.