Näsplastik är ett av de mest efterfrågade ingreppen och kan göras både av estetiska och funktionella skäl. Varför man väljer att göra operationen är individuellt. Det kan till exempel vara för att:
Vid en konsultation med någon av våra erfarna plastikkirurger går vi noggrant igenom dina önskemål och vad som är möjligt kirurgiskt utifrån dina förutsättningar. På Victoriakliniken anser vi att det är viktigt att du får en näsa som är proportionerlig till ditt ansikte och som ser naturlig ut.
Vid en näsoperation förändras näsan genom att de bärande strukturerna, ben och brosk, förminskas eller byggs på. Näsans mjukdelar och huden omformar sig sedan över den nya formen. Det kan ta mellan ett halvt till ett år innan näsan läkt helt och antagit sin nya form.
En näsplastik på Victoriakliniken görs nästan alltid som en öppen näsoperation. Vi anser att den metoden ger den bästa kontrollen under operationen eftersom kirurgen kan se exakt vad hen gör. Med öppen näsplastik får man ett litet ärr under tippen mellan näsborrarna. Efter tre till sex månader är det nästan osynligt eftersom huden i ansiktet läker väldigt bra.
Operationen utförs under narkos och du kan åka hem samma dag eller dagen därpå beroende på omfattningen av ditt ingrepp. Efter operationen är du svullen och kan ha missfärgning runt ögonen, men det avtar efter ett par dagar. Om du har opererat benet på näsan får du bära plastgips en vecka samt tejp ytterligare en vecka. Stygnen tas vanligtvis bort efter sex dagar.
Välkommen att boka en konsultation hos Victoriakliniken!
Plastikkirurg, Klinikchef & Ägare av Victoriakliniken
Plastikkirurg