Tandlossning

På Väsbytandläkarna erbjuder vi behandling av tandlossningssjukdomar hos tandläkare och tandhygienist, vid behov kan vi även utföra operatio...

Boka tid hos Väsbytandläkarna, Upplands Väsby för Tandlossning.

Tandlossning

På Väsbytandläkarna erbjuder vi behandling av tandlossningssjukdomar hos tandläkare och tandhygienist, vid behov kan vi även utföra operation.

Vad innebär tandlossning?

Tandlossning är en infektionssjukdom som inte kan behandlas med antibiotika. Tandlossning är en långsam process som börjar med att bakterier samlas i tandköttskanten och orsakar en inflammation. Fickan mellan tanden och tandköttet blir djupare, och då går det inte längre att komma åt och borsta bort bakterierna med tandborsten.

Inflammationen kan sprida sig till hinnan runt tandroten och käkbenet, vilket resulterar i att tandens fäste förstörs och tanden lossnar.

Behandling av tandlossning

Tandlossning är en sjukdom som kan förebyggas med god tandvård och regelbundna besök hos tandläkaren och tandhygienisten. På Väsbytandläkarna förespråkar vi därför att söka hjälp så tidigt som möjligt så att sjukdomsförloppet inte fortskrider.

Om tandlossningen fortfarande är i ett tidigt stadie tar tandläkaren eller tandhygienisten bort bakterierna med speciella instrument. Behandling är tidskrävande och ofta krävs det flera besök.

Om inflammationen har pågått under en längre tid kan det behövas en operation för att ta ut den/de skadade tänderna.

Ersätta förlorade tänder efter tandlossning

Att ta bort tänder kan påverka tuggfunktionen, talet och utseendet, vilket gör att man kan behöva sätta in någon form av tandbrygga eller tandprotes för att ersätta de förlorade tänderna.

Kontakta oss om du önskar med information om tandlossning!

Letar du efter något annat? Se vilka fler tjänster som Väsbytandläkarna, Upplands Väsby erbjuder.

Upplands Väsby
Välkommen till Väsbytandläkarna i Upplands Väsby! I moderna lokaler erbjuder vi ett brett tandvårdsutbud med ett personligt bemötande. Mottagningen ligger centralt i Upplands Väsby och bara någon minuts promenad från pendeltågsstationen. Både stora och små är välkomna till oss och vi tar gärna emot nya patienter! Vi ger dig tandvård i en lugn miljö Våra allmäntandläkare, tandhygienister och tandsköterskors styrka är att vi har kunskap och erfarenhet att ge våra patienter rätt behandling och alltid sätta patientens bästa i fokus. Tandvården utförs i en lugn och avstressad miljö och vid behov samarbetar vi med specialisttandläkare. Vi har lång erfarenhet av att tillverka och arbeta med snarkskenor/apnéskenor, bettskenor och protetik. Praktiken är handikappanpassad med hiss. Kontakta oss för att boka en tid!

Väsbytandläkarna erbjuder en trygg och ren miljö med kompetent och trevlig personal. Många recensioner lyfter fram de fräscha lokalerna och den centrala placeringen nära pendeltåget. Mottagningen är väl lämpad för både barn och tandvårdsrädda patienter, tack vare det lugna och professionella bemötandet. Det finns enstaka klagomål om dåliga samtalsupplevelser och några har nämnt otydlighet kring priser. Sammantaget är kliniken uppskattad för sin tandvård och patientfokus.
Ren och fräsch
Professionell personal
Bra bemötande
Otydliga priser
Dåligt telefonsamtal
barn, akut tandvård, tandvårdsrädda
*Sammanfattat från Google (13).

1 omdöme
Lena J.