Varicer, vardagligt känt som åderbråck, är en sjukdom som beror på förträngningar i blodomloppet. På benens blodådror, venerna, sitter klaffar som gör att blodet inte rinner åt fel håll - utan tillbaka till hjärtat. Om klaffarna försvagas eller om venerna blir för slappa, ökar trycket och då utvidgar sig venerna och slingrar sig - varicer uppstår.
Ytliga varicer syns som blå, knöliga upphöjningar på benet. I lindriga fall ger de inga symtom men med tiden blir en allt större del av venen synlig. Den kan då ömma vid beröring och huden runt omkring kan klia.
Hos Åderbråckscentrum erbjuder vi konsultation hos kärlkirurg av varicer. Vid konsultationen görs en klinisk bedömning och undersökning. Utifrån undersökningen ger sedan kärlkirurgen förslag på lämplig behandlingsmetod.
Kontakta oss på Åderbråckscentrum om du har några frågor eller vill boka en konsultationstid!
Åderbråckscentrum är en helspecialiserad klinik för utredning, behandling och uppföljning av patienter med åderbråck på benen. Hos oss får du trygg och säker behandling av högsta kvalitet.
Alla våra medarbetare har lång erfarenhet in...

Specialist i allmänkirurgi

Specialist i allmänkirurgi