Åderbråck är vidgade och slingrade blodådror som oftast uppkommer på insidan av underbenen. Om de är ytliga syns de som blå, knöliga upphöjningar i huden, men även som mindre spindelnätliknande kärlområden (ådernät).
Problemen med åderbråck varierar från person till person. En del ser dem endast som kosmetiskt störande medan det hos andra orsakar smärta, svullna ben, eksem eller bensår.
Åderbråck uppstår genom förhöjt tryck i den venösa cirkulationen som återtransporterar syrefattigt blod från benen till hjärtat. Den bakomliggande orsaken är skador i venkärlens klaffar som normalt förhindrar blodet från att rinna nedåt. Orsaken till varför problemet uppstår är okänd men upp till 30% av alla vuxna lider av det.
Benägenheten att utveckla åderbråck är ärftlig och sjukdomen kan förekomma hos män och kvinnor.
Hos Åderbråckscentrum erbjuder vi laserbehandling (EVL), radiofrekvensbehandling (RF) och injektionsbehandling av åderbråck. Innan vi bestämmer vilken behandlingsmetod som är lämplig för dig gör kärlkirurgen en undersökning med hjälp av ultraljud. Undersökningen visar karaktären på dina åderbråck, hur djupliggande de är och omfattningen av dem.
Om dina åderbråck besvärar dig rekommenderar vi att du besöker oss för en konsultation!
Åderbråckscentrum är en helspecialiserad klinik för utredning, behandling och uppföljning av patienter med åderbråck på benen. Hos oss får du trygg och säker behandling av högsta kvalitet.
Alla våra medarbetare har lång erfarenhet in...

Specialist i allmänkirurgi

Specialist i allmänkirurgi