Behandling av tennisarmbåge

Boka tid hos Omega Naprapati för Behandling av tennisarmbåge.

790kr
Pensionär och ungdom: 730 kr

En tennisarmbåge uppstår av en inflammation i muskelfästen på armbågens utsida. Ofta upplevs smärta i underarmens ovansida samt i armbågen, detta beror lite på armens och handens position. Det finns flera olika tekniker som naprapaten kan använda för att behandla tennisarmbågen lokalt. Det är viktigt att titta på helheten som till exempel funktionen i skuldra och nacke.

Vad kan orsaka en tennisarmbåge?

Orsaken till tennisarmbåge kan vara överansträngning i musklerna på grund av ensidiga och upprepade rörelser i handleden samt även andra funktionella orsaker.

Vilka symtom brukar förekomma?

Vanliga symtom är smärta längst underarmens ovansida eller armbåge samt ömhet på utsidan av armbågen. Stelhet och minskad kraft i armen. Vissa personer känner sig begränsade gällande arbetssysslor på grund av smärtan. Man kan få svårt att lyfta tunga och otympliga föremål.

Hos oss på Omega Naprapati kan du få din tennisarmbåge behandlad då besvären annars kan bli långvariga och besvärliga. Vi erbjuder stötvågsbehandling på vår klinik vilket är effektivt vid långvariga besvär av tennisarmbåge.

Vad kan jag själv göra om jag har fått en tennisarmbåge?

• Om du har ett arbete som innebär mycket tid framför datorn kan det vara bra att införskaffa ett ergonomisk anpassat tangentbord. Du bör också undvika ensidiga och smärtsamma rörelser.

• Använd ett handledsstöd.

Välkommen att kontakta oss för vidare information!

Letar du efter något annat? Se vilka fler tjänster som Omega Naprapati erbjuder.

Täby
Om Omega Naprapati Hos oss kommer du som patient i första hand. Du behandlas i lugn och ro och gott om tid läggs på en noggrann undersökning för att du ska få en så lämplig och specifik behandling som möjligt i en lugn och professionell miljö. Vår fräscha klinik är välutrustad och vi har den senaste tekniken inom behandlings-, och undersökningsteknik - hos oss kan du vara säker på att du får en behandling som är lämplig just för dina besvär. Välkommen att boka ett besök hos Omega Naprapati!

4.9
Annika W.
24 jun, 2025
Kunnig & tydlig, rekommenderas varmt 🙏
Iris S.
24 jun, 2025
Mycket kunnig och behaglig naprapat. Lyssnande och förklarande. Alltid professionellt bemötande.

Vi jobbar här

David Benyamin
David Benyamin
  • Tog examen från Naprapathögskolan 2011.
  • Legitimerad naprapat.
  • Examen ​MSKUL (Muskuloskeletal ultraljudsdiagnostik) - Godkänd av OMT-sektionen inom LSR (Sektionen för Ortopedisk Manuell Terapi resp. Legitimerade Sjukgymnasters Riksförbund).
  • MSK Barnortopedi (muskuloskeletal ultraljudsdiagnostik för barn).
  • Certifikat ESWT (Extracorporeal Shockwave Therapy) - Godkänd av Storz Medical AG, Schweiz.
  • Diplom fortsättningskurs i stötvågsbehandling för fördjupning och behandling av avancerade indikationer/diagnoser.
  • Diplom Laserterapi steg 3 (LLLT - Low Level Laser Therapy) - Godkänd av Axelsons Gymnastiska Institut.
  • Diplomerad och certifierad massageterapeut - Godkänd av branschrådet Svensk Massage, diplom från Naprapathögskolan.
  • Klinikchef.
Receptionist
Receptionist

Vår receptionist hjälper dig med tidsbokningar, fakturafrågor, betalningar, ändringar, frågor om våra behandlings- och undersökningsmetoder med mera.

Du anmäler dig i receptionen när du kommer till kliniken och får sedan slå dig ner och vänta tills naprapaten tar emot dig.