Hos Solna Ortopedmottagning kan vi hjälpa dig som drabbats av idrottsskador genom behandling med PRP. Det är en modern teknik som utnyttjar kroppens egna förmåga att läka.
PRP står för Platelet Rich Plasma eller blodplättrik plasma. Blodplättarna som finns i blodet har goda läkande egenskaper, och genom PRP kan man utnyttja dem för att behandla olika idrottsskador och andra ortopediska besvär, som till exempel hälsporre eller tennisarmbåge.
Först tar vi ett blodprov från dig som sedan centrifugeras, för att separera blodkropparna från blodplättarna (plasman). Plasman injiceras sedan i det skadade området med hjälp av en tunn nål. Behandlingen ges under lokalbedövning och gör inte ont, men du kan bli lite öm dagen efter injektionen.
Hur många behandlingar som krävs varierar beroende på vilken skada det är som ska behandlas, men generellt får man god effekt efter 3 behandlingar med 2-3 veckors mellanrum.
Välkommen att kontakta Solna Ortopedmottagning för mer information om PRP!
Solna Ortopedmottagning är en privat mottagning som erbjuder snabba läkartider hos vår ortopedspecialist. Det betyder att du kan boka en tid direkt hos oss på mottagningen direkt! Vi undersöker och behandlar dig som har smärtor och rörelsehinder i h...

Leg. läkare
Webbsida